تأثیر سطوح مختلف تفاله انار مخلوط شده با کود گاوی بر جمعیت کرمهایEisenia fetida

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین همایش الکترونیکی یافته های نوین در محیط زیست و اکوسیستم های کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: AGROCONGRESS01_525
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 646
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسن اله یاری

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم خاک، دانشگاه زابل

احمد غلامعلی زاده آهنگر

دانشیار گروه علوم خاک، دانشگاه زابل

ابراهیم شیرمحمدی

مربی گروه علوم خاک، دانشگاه زابل

سعیده بخشی راویزی

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم خاک، دانشگاه زابل

چکیده

برای استفاده از تفاله انار تولید شده در صنایع غذایی بهتر است از این بقایا در جهت تولید کود های آلی مانند ورمی کمپوست استفاده شود. در این آزمایش تفاله انار پس از خشک و آسیاب شدن به نسبت های 1:1، 1:3، 1:7، 1:15 و شاهد (فاقد تفاله انار) با کود گاوی مخلوط گردید. سپس 60 عدد کرم بالغ خاکی گونه Eisenia fetida به هر یک از پنج واحد آزمایشی اضافه شد. واحدهای آزمایشی در دمای 25 درجه سانتی گراد با رطوبت 75 درصد ظرفیت نگهداری آب به مدت 75روز نگهداری شد. نتایج نشان داد که درصد های بالای تفاله انار برای تکثیر، رشد و نمو کرم های E. fetida بازدارنده است و ورمی کمپوست سازی را مختل می نماید. حداکثر تفاله انار که جمعیت کرم ها را کاهش نمی دهد غلظت 25 درصدی آن است. برای تسریع در فرایند ورمی کمپوست سازی بهتر است تفاله انار از 5/12 درصد کمتر باشد. زیرا بر جمعیت و تکثیر کر م ها تأثیر کمتری دارد.

کلیدواژه ها

تفاله انار، تکثیر، رشد و نمو، ورمی کمپوست، Eisenia fetida

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.