آلوئهورا گیاهی با قابلیت احیای اکوسیستمهای کشاورزی در حال زوال به دلیل خشکسالی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین همایش الکترونیکی یافته های نوین در محیط زیست و اکوسیستم های کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: AGROCONGRESS01_518
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 767
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رویا جامی

دانشجو ارشد بیوتکنولوژی کشاورزی دانشگاه باهنر کرمان

جعفر ذوالعلی

استادیار بخش بیوتکنولوژی دانشگاه باهنر کرمان

چکیده

گیاه آلوئه ورا (Aloe vera) به عنوان یک گیاه زراعی امیدبخش با کاربردهای فراوان دارویی، غذایی و صنعتی در بسیاری از کشورهای جهان مورد توجه قرار گرفته است. علاوه بر صرفه اقتصادی مطلوب کشت و زرع آلوئه و صنایع تبدیلی وابسته به آن، تحمل بسیار زیاد گیاه به شرایط محیطی نامطلوب نظیر خشکی و شوری باعث توجه به آن شده است. این گیاه دارای متابولیسم اسیدکراسولاسه (CAM) است که به حفظ آب درون بافت و مقاومت در برابر تنش آبی شدید کمک می‏کند. همچنین محتوای آبی بالا در پارانشیم منجر به حفظ باز شدگی روزنه‏ها علیرغم شرایط تنش آبی می‏شود. خشکسالی دهه اخیر و ادامه یافتن آن برای سال‏های متمادی منجر به از بین رفتن پوشش گیاهی در مناطق مختلف کشور و در معرض نابودی قرار گرفتن بخش مهمی از زمین‏های کشاورزی شده است. از این رو، گیاه آلوئه‏ورا با داشتن مقاومت بالا در برابر تنش آبی شدید و نیاز کم به دفعات آبیاری در سال، گزینه‏ی مناسبی برای احیای اکوسیستم‏های کشاورزی در حال زوال است. در حال حاضر اطلاعات اندکی در زمینه پاسخ‏های رشدی و فیزیولوژیکی و عملکرد این گیاه در شرایط مختلف آبیاری وجود دارد. بنابراین، تعریف پروژه های کاربردی در رابطه با توصیف قابلیت های این گیاه برای تحمل به تنش های محیطی بسیار حائز اهیمت خواهد بود.

کلیدواژه ها

آلوئه ورا، اکوسیستم کشاورزی، تنش آبی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.