بررسی مقاومت فشاری برخی مالچ ها با استفاده از دستگاه اینسترون جهت جلوگیری از فرسایش بادی وکنترل ریزگرد و مقایسه نتایج حاصل از آن با تحقیقات پیشین (مطالعه موردی: مالچهای مخلوط ماسه، پودر سنگ، لجن کنورتور و خاک منطقه با دانه بندی و درصد رس بالا)

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین همایش الکترونیکی یافته های نوین در محیط زیست و اکوسیستم های کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: AGROCONGRESS01_459
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 727
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدامیر کوپایی نیا

دبیرآموزش و پرورش استان فارس، دانش آموخته کارشناسی ارشد مهندسی منابع طبیعی- مدیریت مناطق بیابانی دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز، شیراز، خی

سیدفخرالدین افضلی

استادیار بخش مهندسی منابع طبیعی ومحیط زیست دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز مقاله

چکیده

استفاده از مالچ یکی از رایج ترین روشهای تثبیت خاک جهت جلوگیری از فرسایش بادی و کنترل ریزگرد است. از این رو در این تحقیق بوسیله دستگاه اینسترون، مقاومت فشاری تعدادی از مالچهای غیر زنده که حاصل تحقیقات حکیمی و افضلی بوده سنجیده شده و با توجه به تفاوت روش کار در این تحقیق و تحقیق حکیمی و افضلی ، نتایج حاصل از آن با یکدیگر مقایسه گردید. تیمارها شامل 5 نوع مالچ (ترکیبات متفاوت از مالچهای مخلوط ماسه، پودر سنگ، لجن کنورتور و خاک منطقه با دانه بندی و درصد رس بالا) و سه تکرار بودند. نتایج حاصل از آزمون مقاومت فشاری نشان داد بین میانگین بیشینه مقاومت فشاری تیمارهای تهیه شده در این تحقیق از لحاظ آماری اختلاف معنی داری وجود ندارد. مقایسه نتایج نشان داد که بین بیشترین مقاومت فشاری در این تحقیق و تحقیق حکیمی و افضلی نیز از لحاظ آماری اختلاف معنی داری وجود ندارد ولی بین کمترین میانگین بیشینه مقاومت فشاری از لحاظ آماری اختلاف معنی داری وجود دارد. مقایسه تیمارهای حاوی رس و ماسه نشان داد که در هر دو تحقیق با کاهش رس و افزایش ماسه از مقاومت فشاری کاسته شده است. همچنین مقایسه تیمارهای حاوی رس و پودر سنگ نشان داد که در تحقیق حکیمی و افضلی با کاهش میزان رس و افزایش پودر سنگ، از مقاومت فشاری تیمارها کاسته شده ولی در این تحقیق با کاهش میزان رس و افزایش پودر سنگ، مقاومت فشاری تیمارها ابتدا با کاهش و سپس با افزایش رو به رو شدند.

کلیدواژه ها

بیشینه مقاومت فشاری، تثبیت خاک، دانسیته خشک ماکزیمم، رطوبت بهینه، مالچ غیر زنده

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.