سال انتشار: 1393
کد COI مقاله: AGROCONGRESS01_377
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 217
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
محتوای کامل این مقاله با فرمت WORD هم قابل دریافت می باشد.
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 8 صفحه است به صورت فایل PDF و یا WORD در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله ارزیابی نواحی مستعد کشت زیتون در دشت نیریز با استفاده از سامانه اطلاعات جغرافیایی
چکیده مقاله:
در حال حاضرکشاورزی یکی از مهم ترین بخش های اقتصادی کشور به شمار می آید تا جایی که می توان گفت رشد اقتصادی کشور بدون رشد کشاورزی امکان پذیر نمی باشد. از آنجایی که هر یک از محصولات کشاورزی شرایط اقلیمی و محیطی خاصی را می طلبند، بنابراین در راستای مکانیابی صحیح و دستیابی به کشاورزی دقیق که یکی از موضوعات زیست محیطی دنیا است استفاده از روش های نوین ضروری می باشد. در تحقیق حاضر با استفاده از توانایی سامانه اطلاعات جغرافیایی به ارزیابی نواحی مستعد کشت زیتون در شهرستان نیریز پرداخته شد. بدین منظور اطلاعات اولیه آب (شوری، سدیم قابل جذب آب و کلر)، خاک (شوری، سدیم قابل جذب خاک و عمق خاک)، توپوگرافی (شیب و طبقات ارتفاعی) و هواشناسی (متوسط دما، حداقل دما، حداکثر دما، دمای گرده افشانی، رطوبت نسبی و باران) منطقه جمع آوری و با استفاده از روش کریجینگ و رگرسیون در سامانه اطلاعات جغرافیایی میانیابی شدند؛ سپس بر اساس رابطه بین هر یک از پارامترهای محیطی و اقلیمی شهرستان نیریز و نیازهای اکولوژیکی زیتون به طبقه بندی نقشه های حاصله بر اساس قابلیت کشت زیتون پرداخته شد. در نهایت با بهره گیری از روش سلسله مراتبی، تخصیص ارزش و تلفیق نقشه های حاصله در محیط جی آی اس انجام که نتایج حاصله نشان داد که 56 درصد از ارضی بسیار مناسب، مناسب و نسبتا مناسب و 44 درصد از ارضی متوسط، ضعیف و نامناسب جهت کشت گونه زیتون می باشند.
کلیدواژه ها:
سامانه اطلاعات جغرافيايي، زيتون، كشاورزي دقيق، مكانيابي، نيريز
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/356225/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:جمشیدی، حلیمه و عبدالعظیمی، هادی،1393،ارزیابی نواحی مستعد کشت زیتون در دشت نیریز با استفاده از سامانه اطلاعات جغرافیایی،اولین همایش الکترونیکی یافته های نوین در محیط زیست و اکوسیستم های کشاورزی،تهران،،،https://civilica.com/doc/356225
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1393، جمشیدی، حلیمه؛ هادی عبدالعظیمی)
برای بار دوم به بعد: (1393، جمشیدی؛ عبدالعظیمی)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود ممقالهقاله لینک شده اند :مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- تدوین مولفه های توسعه پایدار در طراحی مجموعه های گردشگری منطقه مورد مطالعه: روستای بزم بوانات
- بررسی اثربخشی خنده درمانی بر کاهش افکار خودایند منفی و افزایش خودکارآمدی در سالمندان
- بررسی و ارزیابی آسایش دمایی و معماری همساز با اقلیم بر اساس شاخص ماهانی (مطالعه موردی: شهر شیراز)
- بررسی معماری انعطاف پذیر با نگرش صرفه جویی منابع (زمین) نمونه موردی: فضاهای معماری
- بررسی تاثیرات مشخصه های بصری شکل و حجم فرم در معماری بر روان بیماران با ناراحتی روان
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- فاکتورهای موثر در آب برای پرورش ماهی
- آشنایی با تالاب زریوار و خصوصیات زیستی آن
- بررسی تنوع ژنتیكی برخی گونه های زعفران ایران با استفاده ازخصوصیات کروموزومی
- پیش بینی قیمت سهام شرکت های کشاورزی در بورس اوراق بهادار تهران (مطالعه موردی شرکتهای صنعت زراعت و خدمات وابسته)
- اصول کلی برگذاری مزایده در شهرداری (حوزه خدمات شهری)
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.