بررسی نقش تراکم و رقم در مدیریت علفهای هرز در سیستم کاشت دو ردیفه ذرت و مقایسه آن با سیستم کاشت تک ردیفه

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین همایش الکترونیکی یافته های نوین در محیط زیست و اکوسیستم های کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: AGROCONGRESS01_142
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 633
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا پورآذر

دانشجوی دکتری رشته اگرواکولوژی پردیس دانشگاه فردوسی مشهد و عضو هیات علمی مرکز تحقیقات خوزستان

پرویز رضوانی مقدم

استاددانشگاه فردوسی مشهد

حسین نجفی

موسسه گیاه پزشکی کشور

چکیده

به منظور بررسی امکان بکارگیری روش های غیر شیمیایی در مهار علف های هرز مزارع ذرت، آزمایشی در سال 1389 و به مدت یک سال در اهواز به اجرا درآمد. تیمارهای آزمایشی شامل سیستم کاشت ذرت(شامل کاشت تک ردیفه در مرکز پشته ها و کاشت دو ردیفه در دو طرف پشته های کاشت) به عنوان عامل اصلی، رقم ذرت(شامل رقم زودرس Sc 260 ، متوسط رس Sc 500 و دیر رس Sc 704) و تراکم ذرت(شامل تراکم توصیه، 15 درصد بیشتر از تراکم توصیه و 30 درصد بیشتر از تراکم توصیه) بودند که به عنوان عوامل فرعی(به صورت فاکتوریل) در قالب آزمایش کرت های خرد شده با طرح پایه بلوک های کامل تصادفی و چهار تکرار مورد بررسی قرار گرفتند. صفات مورد بررسی شامل فراوانی و وزن خشک تولیدی توسط علف های هرز و عملکرد ذرت بودند. نتایج اجرای آزمایش حاکی از برتری سیستم کاشت دو ردیفه در مهار علف های هرز بود. علاوه بر این در این سیستم عملکرد دانه ذرت نیز افزایش نشان داد. با افزایش تراکم ذرت تا حد 15 درصد بیشتر از مقدار توصیه شده نیز فراوانی و وزن خشک علف های هرز کاهش و عملکرد ذرت افزایش نشان داد. هر چند در بین ارقام مورد بررسی رقم دیر رس از وضعیت بهتری از نظر کنترل علف های هرز و تولید دانه نشان داد ولی در مجموع تفاوت قابل توجهی بین ارقام در خصوص مهار بهتر علف های هرز و عملکرد دانه مشاهده نشد.

کلیدواژه ها

آرایش ،تراکم کاشت ذرت، علف های هرز، رقم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.