تحلیل انرژی-اقتصادی و تعیین حالت بهینه عملکردی سیستم میکروCHP

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: نخستین کنفرانس بین المللی تهویه مطبوع و تاسیسات حرارتی و برودتی
  • کد COI اختصاصی: HVACCONF01_084
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 975
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مصطفی جلاب

کارشناس ارشد مکانیک دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت الله آملی(مسئول مکاتبات)

حسام الدین سالاریان

استادیار دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد نور

چکیده

افزایش جهانی قیمت های سوخت از یک طرف و کاهش منابع سوخت های فسیلی و همچنین افزایش تولید گازهای گلخانه ای در جهان از طرف دیگر، سبب گردید تا کشورهای پیشرفته و بالطبع سایر کشورها، سیاست های متنوعی را جهت کاهش مصرف انرژی و انتشار گازهای گلخانه ای اتخاذ نمایند، یکی از این سیاست ها که در سال های اخیر بطور چشمگیری در جهان توسعه یافته است بهره گیری از تکنولوژی تولید همزمان برق و حرارت بمنظور کاهش مصرف انرژی و همچنین کاهش انتشار گازهای گلخانه ای در جهان می باشد. در استان مازندران نیروگاه بزرگ شهید سلیمی نکا برای تولید برق و رساندن آن به مشترکان به دلیل طولانی بودن خطوط انتقال برق تلفات زیادی را متحمل می شود، در صورتی که سیستم های تولید پراکنده با تولید برق در محل مصرف این تلفات انتقال را به حداقل می رساند. همچنین در نیروگاه تولید پراکنده به جای استفاده از انرژی برای تولید مصارف گرمایشی از اتلافات خروجی دودکش استفاده می شود که هزینه های سوختی را نیز کاهش می دهد. نظر به اهمیت این سیستم ها و نیاز به توسعه آنها در اقلیم، در این مطالعه، با هدف تعیین ترکیب مناسب و بهینه میکروتوربین برای ساختمان بام چالوس، براساس تجزیه و تحلیل انرژی – اقتصادی، نوع و تعداد میکروتوربین های مورد نیاز برای بار الکتریکی و حرارتی در طول یک سال انتخاب شد. برای انجام این کار، پس از مطالعه میدانی و برآورد بارهای مورد نیاز، با به حداقل رساندن تابع هدف هزینه تولید انرژی، ترکیب بهینه انتخاب شد که دارای بازگشت سرمایه 5/7 سال می باشد.

کلیدواژه ها

سیستم های تولید همزمان، میکروتوربین، تحلیل انرژی و اقتصادی، ترکیب بهینه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.