ژئوتوریسم راهبردی مناسب جهت توسعه گردشگری پایدارورونق اقتصادی مطالعه موردی منطقه کوهسرخ دراستان خراسان رضوی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی توسعه پایدار، راهکارها و چالش ها با محوریت کشاورزی، منابع طبیعی، محیط زیست و گردشگری
  • کد COI اختصاصی: ICSDA01_1415
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 427
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رویا معصومی

دانشجوی دکتری جغرافیای اقتصادتوریسم تاجیکستان

چکیده

امروزه پایداری به نحو گستردهای به عنوان رویکردی بنیادین، برای هرنوع توسعه از جمله توسعه گردشگری پذیرفته و در مباحث علمی و آکادمیک، گردشگری پایدار به عنوان مفهومی نو برای مقابله با آثار مخرب توسعه گردشگری مطرح شده است. از طرف دیگر حفظ و نگهداری محیطهای طبیعی، بخصوص جاذبه های طبیعی در اولویت رسالت سازمانی نهادهای مرتبط با محیط زیست قرار دارد. رشد روزافزون گردشگری و همراه با آن طبیعتگردی این مهم را ایجاب میکند تا از اصول و مفاهیم مختلف درخصوص پایداری زیست محیطی بیشتر استفاده شود که توسعه پایدار از این دسته از مفاهیم میباشد. در این میان در سالهای اخیر ژئوتوریسم به عنوان واژه ای نو و بدیع نقش و اهمیت ویژ های در توسعه صنعت گردشگری کشورها داشته است. کشور ایران علی رغم برخورداری از پتانسی لهای بسیار قابل توجه تاکنون نتوانسته است، آن چنان که باید وشاید بهر هگیری لازم را در این صنعت داشته باشد. از این رو در سالهای اخیر شناخت جاذبه ها و توانمندی های ژئوتوریستی همگام با افزایش انگیزه گردشگران برای بازدید از مناظر طبیعی مورد توجه مسئولان و مدیران قرار گرفته است. با توجه به اینکه حضور گردشگران در منطقه باعث رشد و توسعه اقتصادی و ایجاد اشتغال و درآمد مردم جوامع محلی و همچنین باعث ایجاد تعاملات اجتماعی و مبادلات فرهنگی با مردم ساکن در این نواحی م یگردد. از این رو این پژوهش پتانسیل و توانمندی های ژئوتوریستی برای راهکارهای اساسی برای دستیابی به به توسعه پایدار اقتصادی در منطقه کوهسرخ واقع در استان خراسان رضوی را ارزیابی می کند. روش تحقیق مطالعه حاضر توصیفی-تحلیلی و ازنوع زمین هیابی (اکتشافی) است و از روش مطالعه کتابخان های و بررسی متون و محتوی مطالب و نیز روش های میدانی نظیر پرسشنامه، مصاحبه و مشاهده استفاده شده است. یافته های تحقیق نشان میدهد که با توجه به قابلیت ها و پتانسی لهای موجود در محدوده مورد مطالعه، این منطقه م یتواند در راستای ملاحظات توسعه پایدار اقتصادی به عنوان قطب ژئوتوریستی در کشور مطرح گردد

کلیدواژه ها

توسعه پایدار ، اکوتوریسم ، ژئوتوریسم ، خراسان رضوی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.