اندازهگیری شاخصهای توسعه گردشگری منطقه آزاد ارس بر مبنای مدل رقابت مقصد گردشگری کراچ و ریچی
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: کنفرانس بین المللی توسعه پایدار، راهکارها و چالش ها با محوریت کشاورزی، منابع طبیعی، محیط زیست و گردشگری
- کد COI اختصاصی: ICSDA01_1295
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1021
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد MBA ، گرایش بازاریابی موسسه آموزش عالی نبی اکرم ص
مدرس دانشگاه،
چکیده
در حال حاضر، با پیشرفت تکنولوژی، تشدید رقابت بین مکانها/ مقاصد و بهبود وضعیت اقتصادی، تاریخی، فرهنگی، تفریحی و زیستمحیطی، نقش صنعت گردشگری به عنوان یکی از منابع پردرآمد، اشتغالزا، سودآور برای اقتصاد جامعه، بسیار پررنگ شده است. منطقه ارس به عنوان یکی از مناطق آزاد شمالغرب کشور به دلیل برخورداری از بسیاری مزایا و فرصتهای فراوان، منابع طبیعی، تاریخی، فرهنگی، تفریحی و ... ظرفیت لازم جهت بهرهمندی از منافع صنعت گردشگری و تبدیل شدن به یک مقصد گردشگری مشهور در سطح ملی و فراملی را دارد. این منطقه با رشد روزافزون وشتابنده گردشگری، در این زمینه فعالیتهای خود را آغاز کرده و توسعه گردشگری را جزء اهداف اصلی خود قرار داده است. با توجه به این موضوع، تحقیق حاضر به دنبال اندازهگیری شاخصهای توسعه گردشگری منطقه آزاد ارس با استفاده از عوامل مدل رقابت مقصد گردشگری کراچ و ریچی میباشد. این پژوهش پیمایشی با هدف توصیف وضعیت عوامل این مدل در جهت توسعه گردشگری این منطقه انجام گرفته است. که به دنبال مطالعات کتابخانهای، به منظور مطالعات میدانی و جمعآوری دادههای واقعی از دو جامعه آماری گردشگران و کارمندان سازمان منطقه آزاد ارس دو پرسشنامه طراحی گردید. یکی از پرسشنامهها، جهت اندازهگیری دو متغیر؛ جاذبههای محوری و منابع پشتیبان در میان گردشگران این منطقه و پرسشنامه دیگر جهت اندازهگیری دو متغیر مدیریت مقصد و خطمشی و برنامهریزی در میان کارمندان سازمان منطقه آزاد ارس توزیع شد. نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل دادهها با استفاده از آزمون تی تک نمونهای و آزمون فریدمن، حاکی از آن است که 4 عامل مورد بررسی، در جهت توسعه گردشگری در وضعیت مطلوبی بوده که از بین این عوامل به ترتیب جاذبههای محوری، منابع پشتیبان، خطمشی و برنامهریزی مقصد و مدیریت مقصد باعث توسعهگردشگری این منطقه میشوند.کلیدواژه ها
گردشگری، توسعه گردشگری، مدل رقابت مقصد کراچ و ریچی، منطقه آزاد ارسمقالات مرتبط جدید
- رویکرد اخیر صیادان در تنوع بخشی بهابزار صید گرگور به منظور استحصال آبزیان خلیج فارس (بندر بوشهر)
- نقش منابع طبیعی و محیط زیست در امنیت غذایی
- تهیه فرآورده های پروتئینی از آبزیان
- بررسی پیشرفت های اخیر در پژوهشهای بیوتکنولوژی مواد غذایی
- تغییرات شیمیایی رخ داده در طی فرآیند سرخ کردن در روغن زیاد بر اساس برخی محصولات واکنش
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.