بررسی معماری همساز بااقلیم شهرهای شمالی و جنوبی کشور

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی توسعه پایدار، راهکارها و چالش ها با محوریت کشاورزی، منابع طبیعی، محیط زیست و گردشگری
  • کد COI اختصاصی: ICSDA01_1267
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 579
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعیده عینی

دانشجوی دکتری اقلیم شناسی کشاورزی مدرس دانشگاه محقق اردبیلی

آرزو قهرمانی شام اسبی

دانشجوی کارشناسی ارشد آب وهواشناسی کاربردی دانشگاه محقق اردبیلی

رضا هاشمی معصوم آباد

دانشجوی کارشناسی جغرافیا و برنامهر یزی شهری دانشگاه محقق اردبیلی

چکیده

هدف از این پژوهش مطالعه تطبیقی اقلیم معماری تعدادی از شهرهای شمالی و جنوبی کشور به عنوان نمایندگان این نواحی با استفاده از دو شاخص بیوکلیمایی ماهانی و اوانز می باشد. در این پژوهش از داده های هواشناسی ایستگاه های هواشناسی شهرهای گرگان، رشت و رامسر در شمال کشور همچنین ایستگاه های بندرعباس، بوشهر و بندرلنگه در جنوب کشور استفاده گردیده. براساس نتایج به دست آمده از شاخص اوانز نشان می دهد که در شهرهای شمالی وضعیت شبانه و روزانه در اکثر ماه ها سرد بوده و برای ایستگاه های جنوبی وضعیت قالب گرم برای روز و وضعیت بینابین سرد و گرم برای شب برآورد گشته است اما براساس شاخص ماهانی هم برای ایستگاه های شمالی و هم ایستگاه های جنوبی وضعیت گرم تری هم در وضعیت حرارتی شبانه و هم روزانه در نظر گرفته شده است. با توجه به اینکه نتایج شاخص ماهانی شرایط گرم تری را برآورد نموده و براساس روند روبه رشد افزایش گرمایش جهانی طی دهه های اخیر، از نتایج شاخص ماهانی برای اجرای پیشنهادات مقدماتی ماهانی استفاده می گردد. نتایج اجرای پیشنهادات مقدماتی ماهانی برای ایستگاه های شمالی کشور، طول ساختمان ها در امتداد شرق و غرب، مجموعه گسترده و باز برای استفاده از باد سرد و گرم، اتاق های منفرد برای استفاده از کوران دائم، پنجره های متوسط 20 تا 40 درصد، دیوارهای سنگین، اعم از داخلی و خارجی، سقف های سبک با عایق حرارتی، ضرورت پیش بینی فضا برای خواب و حفاظت در برابر باران شدید ضروری است، توصیه میگردد و برای ایستگاه های جنوبی کشور ساختمان ها در امتداد شرق و غرب، مجموعه گسترده و باز برای استفاده از باد سرد و گرم، اتاق های منفرد برای استفاده از کوران دائم، پنجره های متوسط 20 تا 40 درصد، دیوارهای سنگین، اعم از داخلی و خارجی پیشنهاد می شود

کلیدواژه ها

اقلیم معماری ، شاخصهای بیوکلیمایی ، شاخص ماهانی ، شاخص اوانز

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.