برنامه ریزی در راستای احیای محیط طبیعی رود دره های شهر تهران بارویکرد توسعه پایدار مطالعه موردی : رود دره - کلکچال و جمشیدیه بااستفاده از مدل (SWOT)
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: کنفرانس بین المللی توسعه پایدار، راهکارها و چالش ها با محوریت کشاورزی، منابع طبیعی، محیط زیست و گردشگری
- کد COI اختصاصی: ICSDA01_1260
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1384
نویسندگان
دانشیار جغرافیا وبرنامه ریزی شهری ، دانشگاه تهران،ایران
دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه تهران،ایران
دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه تهران،ایران
دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه تهران،ایران
چکیده
وجه مشترک در میان تمامی تعاریف متعددی که از پایداری و توسعه پایدار ارایه گردیده حفظ محیط زیست انسان به عنوان بستر توسعه است گسترش ناموزون شهرها بدون توجه به توانمندی های محیط های طبیعی، تعادل بین شهر و طبیعت را مختل نموده است . رود- دره های شهری به عنوان یکی از عناصر ساختار اکولوژیکی شهرها می توانند نقش موثری در جهت ایجاد تعادل بین فضای انسان ساخت شهر و طبیعت و ارتباط انسان با طبیعت داشته باشند . شهر تهران با قرار گرفتن در دامنه های جنوبی البرز و وجود رود دره های کوهستانی جاری در بافت شهر دارای شرایط جغرافیایی خاصی است . این رود در ه ها می توانند نقش مؤثری در زمینه تأمین منابع آب شیرین، کریدورهای طبیعی جریان آب و هوا و محیط های زیست مناسب، فضاهای گردشگری و سبز و استقرار فعالیت های خدماتی و تفریحی عمومی ایفا نمایند . بررسی وضع موجود رود در ه های شهر تهران نشان می دهد که این رود در ه ها نه تنها سبب ارتقاء کیفیت محیط زیست نیستند بلکه به دلایل متعدد خود سبب بروز آشفتگی های مختلف شده و موجب تنزل کیفیت زندگی گشته اند مقاله حاضر به بررسی روند برنامه ریزی در راستای احیای محیط طبیعی رود دره ها در شهر تهران پرداخته و به طور موردی به مطالعه رود دره کلکچال و جمشیدیه را به عنوان یک نمونه از این رود- دره ها پرداخته است و با انجام مشاهدات میدانی و بررسی اسناد، بر اساس امکانات و فرصت ها، محدودیت هاو تهدیدات، راهبردهایی در قالب پیشنهادهای اولیه به منظور برنامه ریزی احیای محیط طبیعی رود دره ارائه کرده است . نتایج تحقیق نشان می دهد که تعیین حریم برای رود دره، قانونمند نمودن ساخت و سازها، به حداقل رساندن تهدیدات سیلابی رودخانه توسط راهکارهای مدیریتی، جلوگیری از ترکیب آب های آلوده با آب رود دره، - حفاظت و گسترش پوشش گیاهی، تبدیل محیط رود دره - به مکان زیست پرندگان و محلی مناسب برای مراسمات مختلف و ... می توانند در احیای این رود دره به عنوان یک شریان حیاتی زیست محیطی، تفریحی و خدماتی در بهبود کیفیت زندگی شهروندان تهرانی موثر باشد.کلیدواژه ها
احیاء، محیط طبیعی، رود دره، تهران، توسعه پایدار،کیفیت زندگی، کلکچال و جمشیدیهمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در توسعه پایدار منابع آب
- نشانگرهای مولکولی مشترک در شناسایی مقاومت به بیماریهای مهم گندم
- مقایسه میدانی حشره کش آبامکتین و ترکیبات معدنی در کنترل پروانه برگخوار مرکبات
- مقایسه برخی ویژگیهای خاک در باغات سیب با سنین مختلف در استان آذربایجان غربی
- تحلیل فضایی و زمانی غلظت ذرات معلق PM۲.۵ در شهر اصفهان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.