معرفی برخی از گیاهان دارویی جاذب عناصر سنگین منطقه سوادکوه استان مازندران

معرفی برخی از گیاهان دارویی جاذب عناصر سنگین منطقه سوادکوه استان مازندران
  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی توسعه پایدار، راهکارها و چالش ها با محوریت کشاورزی، منابع طبیعی، محیط زیست و گردشگری
  • کد COI اختصاصی: ICSDA01_1204
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 882
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میلاد بابایی

دانشجوی کارشناسی مهندسی شیلات دانشگاه پیام نور قائمشهر

دانیال راسخی

دانشجوی کارشناسی مهندسی کشاورزی دانشگاه پیام نور قائمشهر

زیبا عشریه

دانشجوی کارشناسی مهندسی شیلات دانشگاه پیام نور قائمشهر

نازنین مصلحی

دانشجوی کارشناسی مهندسی کشاورزی دانشگاه پیام نور قائمشهر

چکیده

گیاهان بومی، ذخایر توارثی گیاهی هر منطقه محسوب میشوند و به دلیل دارا بودن صفات مرفولوژیکی مطلوب، مقاومت به آفات و امراض و سازگاری به شرایط اکولوژیک از اهمیت خاصی برخوردارند. این تحقیق با هدف شناسایی گیاهان دارویی از فلور ارتفاعات منطقه سوادکوه واقع در استان مازندران و شناسایی گونههای جذب کننده عناصر سنگین از بین گونههای دارویی شناسایی شده، انجام شده است. برای دستیابی به این هدف، پس از شناسایی فلور منطقه و تفکیک گیاهان دارویی، به جمع آوری اطلاعات با استفاده از مقالات و منابع کتابخانهای پرداخته شد. نتایج بررسیها نشان داد که منطقه شامل گیاهان دارویی باارزش است که متعلق به 60 جنس بوده که در بین آنها 19 گونه با توجه به مقالات و بررسیهای کتابخانهای انجام شده، توانایی جذب عناصر سنگین را دارا هستند. بیشترین گونه های گیاهی متعلق به خانواده Asteraceae تعداد 3گونه گیاهیو دارای فرم رویشی بوته ای 16 گونه گیاهیتعلق دارد. همچنین نتایج حاصل نشان داده است که در بین اندامهای جذب کننده عناصر سنگین در گونههای گیاهی، ریشه بیشترین توانایی را در جذب عناصر سنگین داشته است که بالاترین مکانیسم به کار گرفته شده توسط 17 گونه جاذب عناصر سنگین مربوط به فیتواکستراکشن می باشد. همچنین مس بالاترین مقدار جذب را در میان عناصر سنگین دارا می باشد

کلیدواژه ها

گیاه دارویی ، عناصرسنگین ، گیاه پالایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.