مطالعه تاثیرات پرتوهای uv خورشیدی و دما برروی ساختاراجتماعات فیتوپلانکتونی دردریاچه قوریگل

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی توسعه پایدار، راهکارها و چالش ها با محوریت کشاورزی، منابع طبیعی، محیط زیست و گردشگری
  • کد COI اختصاصی: ICSDA01_1045
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 596
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیررضا شهابی نیا

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه زیستگاه ها و تنوع زیستی واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران ایران

فرامرز معطر

استادتمام گروه مهندسی محیط زیست واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران ایران

سیدمحمدباقر نبوی

دانشیارگروه زیست شناسی دریا دانشگاه علوم وفنون دریایی خرمشهر

لعبت تقوی

استادیار گروه آلودگیهای محیط زیست واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامیتهران ایران

چکیده

دریاچه های کوهستانی از جمله نشانگرهای حساس به تغییرات محیط زیست هستند، در این اکوسیست مها پلانکتون ها با سطح زیادی از پرتو فرابنفش، دمای کم و فصل رشد کوتاه نسبت به همتایا نشان در ارتفاعات پایی نتر مواجه می باشند. پلانکتون ها اغلب به عنوان شاخص سلامت آبی و محیطی استفاده می شوند، چرا که دارای حساسیت بالایی نسبت به تغییرات محیط م یباشند، مطالعات زیادی نشان دهنده این هستند که پرتوهای فرابنفش تاثیر منفی بر روی جمعیت های فیتوپلانکتون دارند اما این تاثیرات پیچیده و وابسته به عوامل چند گانه محیطی می باشند. هنوز اطلاعات بسیار کمی درباره اثر پرتو فرابنفش و دما و تاثیر ترکیبی این متغییرها بر روی ساختار جوامع فیتوپلانکتون در دست داریم، از این رو در این پروژه در نظرداریم که اثرات پرتو فرابنفش و دما را بر روی ساختار جمعیت فیتوپلانکتون ها از طریق قرار دادن جوامع طبیعی فیتوپلانکتون در حضور و غیاب پرتو فرابنفش، در دو محدود هی دمایی متفاوت مشخص کنیم. در تحقیق حاضر آزمایشات به روی جنس های Cosmarium sp ، Navicula sp ، Cyclotella sp ، Tetraedran sp انجام پذیرفت. آنالیز واریانس دوطرفه نشان داد که محدوده دمایی گرمتر صرف نظر از وجود یا عدم وجود UV به طرز جالب توجهی فقط تاثیر معن یداری به روی جنس Cosmarium sp داشت و اثر معنی داری بر روی سایر جنس ها نداشت ولی در تمامی جنس های مورد مطالعه بالاترین میزان رشد در محدوده دمایی گرم و بدون حضور پرتوهای UV مشاهده شد. همچنین آزمایش اثر پرتوهای UV بر روی جنس های مورد مطالعه نشان داد که حضور پرتوهای UV سبب کاهش نرخ رشد در تمام جنس های مورد مطالعه می شود. برهمکنش پرتوهای UV و دما (UV*Tem) فقط تاثیر معن یدار به روی Cosmarium sp داشت ولی تاثیر برهمکنشی این دو متغییر سبب بروز چندین تغییر در فروانی وابسته و مستقل جنس های مورد مطالعه شد که در نتیجه آن در ساختار جامعه فیتوپلانکتونی نیز تغییراتی مشاهده شد

کلیدواژه ها

دریاچه کوهستان ، فیتوپلانکتون ، پرتوفرابنفش ، تغییر اقلیم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.