تأثیر عرصه های باز جنگلی بر روی پوشش گیاهی جنگل های شمال ایران مطالعه موردی: سری 3 جمند – نوشهر

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی توسعه پایدار، راهکارها و چالش ها با محوریت کشاورزی، منابع طبیعی، محیط زیست و گردشگری
  • کد COI اختصاصی: ICSDA01_0905
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 455
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حامد زال نژاد

عضو باشگاه پژوهشگران و نخبگان جوان، کارشناس ارشد جنگلداری- دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس- ایران

فاطمه زال نژاد

دانشجوی کارشناسی ارشد شناسایی و مبارزه با علف های هرز – دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

بهمن فتحی

کارشناس ارشد جنگلداری- دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس

هدایت الله منصورسمائی

دانشجوی کارشناسی ارشد جنگلداری- دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس

چکیده

بررسی تنوع زیستی گیاهی در مطالعات اکولوژیک از اهمیت ویژهای برخوردار است. هدف از این تحقیق بررسی و ارزیابی تنوع زیستی در سطح گروههای اکولوژیک گیاهی بوده. این بررسی در جنگل ویسر کجور پارسل شاهد 813 به مساحت 74 هکتار انجام شد. در این مطالعه تعداد 83 حفره بهطور انتخابی در پارسل مورد مطالعه برداشت شد، مساحت آنها شامل 5 سطح100-0و33 و 733 -733 ،033-833 ،133-033مترمربع بود و آنگاه شاخص های تنوع، غنا و یکنواختی توسط نرم افزارEcological methodology و Pastمحاسبه گردید. همچنین جهت مقایسه میانگین ها نیز از آزمونtغیر جفتی از نرم افزارSPSSاستفاده شد. نتایج نشان داد بیشترین تنوع زیستی در حفرهها مربوط به غنای مارگالف بوده و کمترین نوع مربوط به تنوع غالبیت بوده؛ آزمون نرمالیته شاخصهای تنوع زیستی نشان داد که تمامی دادهها از توزیع نرمال پیروی کردهاند. در مقایسه میانگین شاخصهای تنوع زیستی در اندازههای مختلف نتایج نشان داد که تمامی شاخص معناداری بوده است. شاخص غالبیت و سیمپسون در گروههای اکولوژیک اختلاف معنیداری را نشان نمیدهد ولی بقیه شاخصها بین آنها تفاوت معنیدار بوده. در گروههای اکولوژیک با افزایش یکنواختی، تنوع زیستی افزایش مییابد.

کلیدواژه ها

تنوع گونهای گیاهی، گروههای اکولوژیک گیاهی، پارسل شاهد، جنگل ویسر کجور

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.