ارزیابی و مطالعه تأثیر سطوح مختلف آبیاری در مراحل اولیه رشد در لاین های امید بخش جو زمستانه

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی توسعه پایدار، راهکارها و چالش ها با محوریت کشاورزی، منابع طبیعی، محیط زیست و گردشگری
  • کد COI اختصاصی: ICSDA01_0877
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 606
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شهره استجلو

دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد رشته زراعت دانشگاه آزاد اسلامی واحد تاکستان

بهزاد سرخی لله لو

عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذرکرج

امیر حسینشیرانی راد

عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذرکرج

جهانفر دانشیان

عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذرکرج

چکیده

به منظور مطالعه تأثیر سطوح مختلف آبیاری در مراحل اولیه رشد بر روی 22 لاین امید بخش جو زمستانه،، آزمایشی به صورت فاکتوریل با طرح پایه کاملا تصادفی در سال 1332 درآزمایشگاه بخش غلات موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر کرج صورت گرفت. در این آزمایش از هر لاین یک بذردر 13 تکرار درون سینی کاشت 124 حفره و مخلوط پیت ماس و پرلیت کاشته و آبیاری شد. آبیاری نرمال به ترتیب صفر، 7 21،14 و 22 روز پس از کاشت و اعمال تنش آبیاری در مرحله 2 برگی ودر 7مرحله به فواصل 41،33،37،33،33،31 با سطوح ، آبیاری صفر – 13 سی سی صورت پذیرفت .یاد داشت برداری های لازم همزمان با اعمال تنش و 42،42،32،33،34،33 روز پس از کاشت اولیه سینی کاشت شروع و صفات ارتفاع ،طول آخرین برگ، تعداد برگ و درصد نکروزه شدن برای هر تیمار اندازه گیری شد.از تجزیه های آماری واریانس،آماره توصیفی،آزمون چند دامنه ای دانکن و همبستگی صفات برای تحلیل اطلاعات و متحمل ترین ژنوتیپ به تنش خشکی استفاده شد.نتایج تجزیه واریانس نشان داد که ، در صفت درصد نکروزه شدن اثر متقابل تیمار و ژنوتیپ دارای اختلاف معنی داری در سطح 1 درصد شدندکه یعنی سطح نکروزه شدن بین تیمارها متفاوت بوده است.ودر تجزیه آماره توصیفی و همبستگی صفات، صفت درصد نکروزه شدن دارای بیشترین ضریب تغییرات، و روی تمام صفات اثر منفی گذاشته است و دارای رابطه معکوس می باشد.و بیشترین آسیبی که به گیاه وارد شده مربوط به نکروزه شدن میباشد. ژنوتیپ 4 دارای کمترین درصد نکروزه شدن و مقاومترین به خشکی انتخاب شد.و لاین شماره 22 به عنوان حساس ترین ژنوتیپ معرفی شد.

کلیدواژه ها

جو زمستانه،لاین امید بخش،درصد نکروزه شدن،همبستگی صفات

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.