مطالعه وبررسی روش ساخت وکابردنانوتکنولوژی درصنایع غذایی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی توسعه پایدار، راهکارها و چالش ها با محوریت کشاورزی، منابع طبیعی، محیط زیست و گردشگری
  • کد COI اختصاصی: ICSDA01_0854
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 492
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میثم عابدیان

دانشجوی کارشناسی ارشد،گروه علوم وصنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان،دامغان،ایران

رضا بیدخام

دانشجوی کارشناسی ارشد،گروه علوم وصنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان،دامغان،ایران

شهرزاد شکوری

مدرس،گروه علوم وصنایع غذایی،دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان،دامغان،ایران

چکیده

امروزه با گسترش علم و پیشرفت روزافزون بشر، دست یابی به فنون و روشهایی که بتواند نیاز عمده جوامع جهانی را برطرف کند،لازم وانکارناپذیراست.درسالهای اخیر شکل جدیدی ازتکنولوژی بنام نانوتکنولوژی ارائه شده است.علم نانو و نانو تکنولوژی،تازه ترین یافته های مربوط به این قرن هستند. نانو تکنولوژی علم مطالعه و تحقیق پدیده ها و عملکردها در سطح اتمی، ملکولی و نانو مولکول می باشد.این عمل دارای کاربرد در زمینه های مختلفی می باشد. یکی از مهم ترین بخش های صنعت تمام کشورها که با امنیت غذایی در ارتباط است صنایع غذاییمی باشد. با کمبود منابع غذایی وافزایش جمعیت، توسعه این بخش از صنعت ضروری به نظر می رسد. استفاده از فناوری های نوین در این بخش رویکردی جدید است که می تواند مورد توجه قرار گیرد. در طی چند سال اخیر فناوری نانو بعنوان جزءمهمی از صنعت غذا تبدیل شده است. فناوری نانومیتوانددرخط تولید به منظور ایجاد ریزحسگرها و ماشینهای تشخیص بکار رود و تولید غذاهای فاقد آلودگی را تضمین کند. این نانو ابزارها در تشخیص میکروبهای مضر و تعیین زمان ماندگاری محصول نیز کاربرد دارند.اولین عرصه در صنایع غذایی که نانو تکنولوژی بر آن موثر است، بسته بندی مواد غذایی می باشد. توزیع سریع مواد غذایی، تجزیه زیستی پروتئین ها، نمونه برداری سریع از آلاینده های شیمیایی و زیستی ونانو کپسوله کردن غذایی که شامل افزودنی های مجاز هستند، موضوعات پدید آمده ی نانو تکنولوژی برای کشاورزی و غذاست.در این مقاله ابت دا نانو، روش ساخت وکاربردهای نانو و سپس کاربردهای فناوری نانودرصنایع غذایی مورد بحث قرار گرفته است.

کلیدواژه ها

فناوری نانو، صنایع غذایی، کاربرد، روش ساخت نانو

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.