مقاومت ارقام مختلف گل شاخه بریده آنتوریوم Anthurium andraenum تحت شرایط نگهداری در دمای پائین

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی توسعه پایدار، راهکارها و چالش ها با محوریت کشاورزی، منابع طبیعی، محیط زیست و گردشگری
  • کد COI اختصاصی: ICSDA01_0820
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1144
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فریما مهجوری

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه مراغه

اصغر ابراهیم زاده

استادیار دانشکده کشاورزی دانشگاه مراغه

فاطمه هاشمی حاجی کندی

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه مراغه

ملیحه فتح الله زاده کهانی

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه مراغه

چکیده

گل شاخه بریده آنتوریوم یکی از زیباترین گلهای اقتصادی بومی نواحی گرمسیری آمریکا است که از نوا حی شمالی مکزیک تا آرژانتین و قسمتهایی از نواحی کارائیب پراکندگی دارد. آسیب ناشی از دمای پائین یکی از نابسامانیهای رایج در گل آنتوریوم میباشد که قدرت انبارمانی، بازاررسانی و بازارپسندی این گلها را محدود می کند. این تحقیق به منظور شناسایی مقاومترین رقم گل شاخه بریده آنتوریوم به تنش سرمازدگی انجام شد و طی آن پنج رقم از گل آنتوریوم به نامهای Angel و Calore و Carnaval و Cheers و Rosa به مدت 10 روز در سرد خانه های گروه علوم باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه مراغه با دمای 5 درجه سانتیگراد نگهداری شدند. آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار صورت گرفت. صفات مورد بررسی در این آزمایش شامل عمر گلجائی، قهوهای شدن اسپات، ثبات پایداری غشا، تجمع پراکسید هیدروژن بود. نتایج حاصل از مقایسه دادهها نشان داد که رقم Cheersبا بالاترین عمر گلجائی، بیشترین پایداری غشا، کمترین تجمع پراکسید هیدروژن توام با کمترین میزان قهوهای شدن اسپات را به عنوان مقاوم ترین رقم به دمای 5 درجه سانتیگراد و رقم Carnavalبا کمترین عمر گلجائی و نیز کمترین پایداری غشا و بیشترین درجه از قهوه ای شدن اسپات به عنوان حساس ترین رقم از بین ارقام مورد مطالعه بودند.

کلیدواژه ها

آنتوریوم ، سرمازدگی ، قهوه ای شدن اسپات ، نشت الکترولیتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.