بررسی چندشکلی ژن MHCدر جمعیت گاوهای نجدی استان خوزستان بااستفاده از تکنیکPCR-RELP
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: کنفرانس بین المللی توسعه پایدار، راهکارها و چالش ها با محوریت کشاورزی، منابع طبیعی، محیط زیست و گردشگری
- کد COI اختصاصی: ICSDA01_0800
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 651
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد علوم دامی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان
دانشیار گروه علوم دامی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان
دانشیار گروه علوم دامی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان
استاد گروه علوم دامی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان
چکیده
درحیوانات با برنامه های اصلاح ژنتیکی می توان مقاومت نسبت به بیماریها را افزایش داد. مجموعه سازگاری نسجیMHC دارای نقشی اساسی در عرضه پادگن ها و روند ایجاد پاسخ ایمنی علیه عوامل بیماری زای مهاجم است. پاسخ اختصاصی به پادتن ها وابستگی زیادی به ژنهایMHCداشته و کشف این ارتباط میتواند برای درک واکنشهای متقابل میزبان و عامل بیماری زا ارزشمند باشد. در گاو این جایگاه ژنی به نام بولا معروف می باشد که در سه دسته ژنی به نامهای کلاسIوکلاس II و کلاس III بر روی بازوی کوتاه کروموزوم 23 گاو ترتیب یافته اند. هر یک از این کلاس های ژنی دارای مجموعه لوکاس های متعدد و مختلف است و هر لوکاس می تواند تا بیش از دهها آلل را شامل شود. گاو نجدی شاخص ترین نژاد گاو در استان خوزستان میباشد. هدف از انجام این تحقیق، بررسی چندشکلی ژنMHCدر جمعیت گاونجدی استان خوزستان می باشد. برای انجام این تحقیق از 80 رأس گاو نجدی موجود دراستان خوزستان خون گیری به عمل آمدDNA.از خون کامل به کمک روش بوم و همکاران استخراج شد و واکنش زنجیره ای پلی مراز جهت تکثیر قطعه 284 جفت بازی از اگزون 2 ژنMHCبااستفاده از روش پی.سی.آر دو مرحله ایHeminested-PCRانجام شد. قطعه تکثیر شده به وسیله آنزیم برشیRsaΙمورد هضم قرار گرفت.سپس محصولات هضم شده توسط الکتروفورز عمودی بر روی ژل پلی اکریل آمید 8% با استفاده از نیترات نقره رنگ آمیزی و تفکیک شدند. نتایج حاصل از این مطالعه تعداد پنج آلل را در این جایگاه ژنی نشان داد که آلل هایc و eبه ترتیب با فراوانی 38 و 32 ، بیشترین فراوانی آللی را به خود اختصاص دادندکلیدواژه ها
ژن چند شکلی ، PCR ،MHC ، گاو های نجدیمقالات مرتبط جدید
- بررسی راهبردهای ترویج انرژی های پاک در بین گلخانه داران استان البرز
- مطالعه اثر روش های مختلف خاک ورزی بر عملکرد و برخی صفات سه رقم عدس دیم
- Machine Vision Approach Coupled with a Hybrid EHD-Convective Dryer to Model Khalal Slices Drying Process with ANFIS
- انتخاب مناسب دور موتور و نوع سوخت از لحاظ ویژگیهای عملکردی موتورهای دیزلی با استفاده از روش های تصمیم سازی
- پتانسیل سنجی تولید زیستگاز از پسماندهای کشاورزی و فضولات دامی در شهرستان اهواز
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.