انتشار گرد و غبار از معادن شن و ماسه اطراف تهران
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: کنفرانس بین المللی توسعه پایدار، راهکارها و چالش ها با محوریت کشاورزی، منابع طبیعی، محیط زیست و گردشگری
- کد COI اختصاصی: ICSDA01_0695
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1578
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد محیطزیست، دانشگاه تهران
استادیار گروه محیطزیست دانشگاه تهران
دانشجوی کارشناسی ارشد محیطزیست، دانشگاه محیطزیست
چکیده
آلودگی هوا بویژه بروز طوفانهای گرد و غبار یکی از دلایل کاهش کیفیت هوا در مناطق شهری بوده که با توسعه صنایع و افزایش جمعیت، بر میزان و شدت اثرات آن افزوده میشود. وجود رسوبات آبرفتی که از کوهپایههای البرز تا دشت های جنوبی محدوده استان تهران گسترش یافتهاند، محل مناسبی را برای استقرار فعالیت های صنعتی و معدنی به ویژه معادن شن و ماسه فراهم آورده اند. برداشت از معادن شن و ماسه میتواند باعث بروز مشکلات محیط زیستی متعددی، از جمله ایجاد پدیده انتشار گرد و غبار شود. از این رو به منظور بررسی تاثیر قرارگیری این صنایع و اثرات آنها نسبت به شهر تهران، سرعت و جهت باد غالب منطقه بروی تولید گرد و غبار، داده های بادسنجی دو ایستگاه ژئوفیزیک و مهرآباد مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل گلباد های رسم شده نشان داد که باد غالب در منطقه، بادهای غربی و جنوب غربی هستند. همچنین با توجه به نمودار توزیع فراوانی سرعت باد در این دو ایستگاه مشخص شد که حدود 07 درصد از بادها، ضعیف بوده و 37 درصد از بادها توانایی حمل ذرات گرد و غبار را دارند. با توجه به اینکه بیشتر معادن موجود در منطقه، به خصوص دو معدن بزرگ شن و ماسه منطقه در شهرستانهای شهریار و طالقان، در غرب شهر تهران قرار گرفته اند، میتوان انتظار داشت که عملیات معدن کاوی و سایر عملیاتهای عملآوری شن و ماسه از منابع گرد و غبار و ریزگردهای ورودی به شهر تهران باشندکلیدواژه ها
معادن شن و ماسه، باد غالب، گرد و غبار، شهر تهرانمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- بررسی برهمکنش قارچ مایکوریزا آربسکولار و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقلا (. vicia faba L ) تحت شرایط تنش خشکی.
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.