حذف نیترات از آب با نانو ذرات سریوم اکسید ساده CeO2 و اصلاح شده با هومیک اسید

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی توسعه پایدار، راهکارها و چالش ها با محوریت کشاورزی، منابع طبیعی، محیط زیست و گردشگری
  • کد COI اختصاصی: ICSDA01_0650
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 556
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شهریار مهدوی

استادیار گروه علوم خاک، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ملایر

پیمان مولودی

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم خاک، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ملایر

نادره امینی

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم خاک، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ملایر

چکیده

وجود مقادیر بالای نیترات در آبها به دلیل نقش آلایندگی از اهمیت زیادى در سراسر جهان برخوردار گردیده است. نیترات به دلیل عدم جذب در سطوح خاک توان انتقال زیاد برای آبشویی و خروج از خاک را دارد. همچنین میتواند از لحاظ بهداشتی به عنوان یک مشکل جدی در سلامت انسانها محسوب گردد. حد مجاز نیترات در آب 05 میلی گرم بر لیتر است. روشهای زیادی برای حذف نیترات وجود دارد اما به دلیل هزینه بر بودن آنها صرفهی اقتصادی ندارند. بهترین روش حذف نیترات استفاده از جاذبهای شیمیایی هستند. جدیدترین جاذب استفاده شده مواد نانو هستند. در این مطالعه نانو ذرات سریوم اکسید ساده و اصلاح شده با اسید هومیک تهیه شد و به عنوان جاذب در حذف آلودگی نیترات از محیطهای آبی با اعمال پارامترهای اثرهای پهاش، دما، غلظت جاذب و زمان به منظور ظرفیت بهینه جذب مورد استفاده قرار گرفت. در این تحقیق مشخص گردید که سریوماکسید ساده در پهاش33/74 3 میلی گرم درگرم زمان 180دقیقه 37/12میلی گرم درگرم و غلظت 3 29/31میلی گرم درگرم و سریوم اکسیداصلاح شده درپ هاش 5 28/26میلی گرم درگرم زمان 180دقیقه 37/20میلی گرم درگرم و غلظت 4گرم درلیتر 20/77میلی گرم درگرم دارای بیشترین جذب هستند. با اعمال شرایط بهینه در ایزوترم های جذب مشخص گردید که سریوم اکسید اصلاح شده با 74/28 میلیگرم در گرم جذب نسبت به سریوم اکسید ساده که52/18 میلیگرم در گرم جذب داشت دارای پتانسیل بهتری در جذب نیترات از آب است

کلیدواژه ها

حذف نیترات، نانو ذرات ، آب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.