بررسی اثر فرسایش بدلند بر شاخص های کیفیت خاک در منطقه درب خزینه شهرستان شوشتر

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی توسعه پایدار، راهکارها و چالش ها با محوریت کشاورزی، منابع طبیعی، محیط زیست و گردشگری
  • کد COI اختصاصی: ICSDA01_0638
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 979
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فروغ چینی پرداز

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته خاکشناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز

علی غلامی

گروه خاکشناسی واحد اهواز،دانشگاه آزاد اسلامی اهواز، ایران

ابراهیم پناهپور

گروه خاکشناسی واحد اهواز،دانشگاه آزاد اسلامی اهواز، ایران

چکیده

با توجه به اهمیت موضوع فرسایش این پژوهش با هدف مطالعه شاخص های کیفیت خاک بر اثر فرسایش بدلند در حوضه آبخیزانجام گرفت. برخی از پارامترهای فیزیکی و شمیایی خاک از قبیل مخصوص ظاهری، ماده آلی و کربن آلی و تخلخل و بافت خاک برروی نمونه ها مورد آزمایش قرار گرفت. نتایج توسط نرم افزار آماریsspsدر سطح 5 درصد آزمون تی مستقل مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت. به دلیل اهمیت موضوع فرسایش و تاثیر آن در تخریب خاک و به دنبال آن اهمیت عملیات های آبخیزداری و نقش و اثر آنها در جهت حفظ خاک با توجه به اینکه کشور ما در منطقه گرم وخشک واقع است و تشکیل خاک به دلیل شرایط آب و هوایی خاص بسیار کند صورت میگیرد فرسایش خاک باید تحت کنترل باشد اگر فرسایش خاک از حد مجاز آن پیشی گیرد صدمات جبران ناپذیر وارد خواهد آمد. که نه تنها بر زندگی ما بلکه اکوسیستم را تحت تاثیر قرار میدهد از این رو اگر برنامه ای تدوین شود که باحمایت های گسترده دولتی بتواند از تمام مناطق حساس به فرسایش خصوصا فرسایش خندقی و بدلند که نمونه پیشرفته فرسایش خندقی می باشد و متأسفانه به صورت گسترده در منطقه مورد مطالعه قابل مشاهده بوده نمونهبرداری شود و میزان کاهش کیفیتخاک مشخص شود وشرایط تخریبی آن بررسی گردد شاید بتوان با اقدامات حفاظتی مناسب از شدت تخریب خاک عزیز کشورمان بکاهیم این خاک میراث ارزشمند ما برای نسلهای آینده است که باید از آن محافظت کنیم

کلیدواژه ها

فرسایش بدلند ، خصوصیات تخریب خاک، حوضه آبخیز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.