شناسایی و بررسی نحوه استفاده بهینه از آب های غیر متعارف دراستان سیستان و بلوچستان

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی توسعه پایدار، راهکارها و چالش ها با محوریت کشاورزی، منابع طبیعی، محیط زیست و گردشگری
  • کد COI اختصاصی: ICSDA01_0596
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 721
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

منا گلابی

استادیار گروه آبیاری و زهکشی، دانشکده مهندسی علوم آب، دانشگاه شهید چمران اهواز.

بهنام کرمی

دکترا محیط زیست، مدیرعامل شرکت سروستان سازان فردا

مهدی شهرکی

کارشناس شرکت سهامی آب منطقه ای سیستان و بلوچستان

چکیده

کمبود منابع آب توجه ها را به استفاده از آب های غیرمتعارف معطوف ساخته است. با توجه شرایط اقلیمی استان سیستان و بلوچستان برنامه ریزی جهت استفاده بهنیه از آب های موجود ضروری می باشد. در این پژوهش که از سال 1331 تا 1332 انجاام گرفت، ضمنگردآوری اطلاعات مربوط به الگوی کشت منطقه، سطح زیر کشت، متوسط عملکرد گیاهان زیر کشت، بافت خاک، داده های هواشناسی،هدایت الکتریکی زهکش های ورما و ادیمی و اطلاعات کیفی فاضلاب های تصفیه شده تصفیه خانه های زاهدان و زابل ابتدا در خصوص استفاده مستقیم و تلفیقی آب های غیرمتعارف موجود بررسی هایی صورت گرفت. نتایج نشان دادند که امکان استفاده مستقیم و تلفیقی اززه آب های شبکه های مذکور وجود ندارد. اما امکان استفاده تلفیقی از فاضلاب های تصفیه شده جهت آبیاری محصولات کشاورزی وجوددارد. به منظور شبیه سازی عملکرد الگوی کشت منطقه نرم افزار SALTMED انتخاب و قبل از کاربرد نرم افزار برای شبیه سازی ، کالیبراسیون آن انجام گرفت. جهت کالیبراسیون مد نیز از داده های سا زراعی 1381 88 استفاده و ضرایب گیاهی واحدودوتایی کالیبره شده جهت مر له شبیه سازی تعیین شدند. نتایج بخش شبیه سازی برای شش گیاه گندم، لوبیا، کلزا، پیاز، هندوانه و یونجه که باتوجه به سطح زیر کشت آن ها از گروه غلات، بوبات، محصولات صنعتی، سبزیجات، محصولات جالیزی و نباتات علوفه ای انتخاب شدند، نشان دادند که مطابق نه سناریو تعریف شده ی استفاده تلفیقی از فاضلاب تصفیه شده برای کلیه گیاهان دو سناریو اول قابل کاربرد می باشد. برای گیاه گندم با توجه به سطح زیر کشت بالای آن نسبت به سایر محصولات امکان کاربرد کلیه سناریوها وجاود دارد. در خصوص سایر گزینه ها تحلیل اقتصادی می تواند موید کاربرد یا عدم کاربرد باشد

کلیدواژه ها

زه آب، فاضلاب، استفاده تلفیقی، نرم افزار SALTMED

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.