بررسی تغییرات خشکسالی بر روی پوشش گیاهی در دوره ترسالی وخشکسالی با استفاده از تکنیکهای RS و GIS حوزه آبخیز گچان ایلام

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی توسعه پایدار، راهکارها و چالش ها با محوریت کشاورزی، منابع طبیعی، محیط زیست و گردشگری
  • کد COI اختصاصی: ICSDA01_0513
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 911
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرتضی قیصوری

دانشجوی کارشناسی ارشد آبخیزداری، دانشگاه اردکان

عارف صابری

دانشجوی کارشناسی ارشد آبخیزداری، دانشگاه اردکان

مهدی خلیانی

دانشجوی کارشناسی ارشدآبیاری وزهکشی، دانشگاه تبریز.

علی خوانین زاده

استادیار دانشگاه اردکان

چکیده

امروزه استفاده از سامانههای سنجشازدور جزء لاینفک مطالعات زیست محیطی و از اسناد معتبر در بررسیهای اقتصاد محیط زیست، توسعه سامانه های دقیقتر مسایل شهری و تغییرات کاربری اراضی در این عرصه و پایشمداوم آن محسوب میشود. به منظور غلبه بر مشکلات و محدودیتهای عملیات صحرایی در پایش پوشش گیاهی استفاده از شاخصهای گیاهی حاصل از تصاویر ماهوارهای گزینه مناسبی بنظر میرسد تحقیق حاضر بااستفاده از تکنیکهای سنجشازدور به بررسی روند تغییرات پوشش گیاهی در سالهای 9148 و 7002 پرداخته و تاثیر خشکسالی بر تغییرات پوشش گیاهی محدودهای انتخابی از شهر ایلام را مورد مقایسه قرار داده است. دراین تحقیق دادههای ماهواره + Landsat 7 ETM پس از انجام تصحیحات هندسی و رادیومتریک با روشهای مختلف پردازش دادهها کاربری اراضی و.... به منظور آشکار سازی پوشش گیاهی، آنالیز گردید. بهترین روش، برای هریک از زمان های مورد بررسی، بر اساس تحلیل همبستگی بین تعدادی از شاخص های سنجش از دور، بارزسازی پوشش گیاهی و دادههای برداشت شده از دنیای واقعی در نقاط نمونهبرداری، انتخاب شد. شاخصهای انتخاب شده در این تحقیق افزایش نسبی سطح مناطق با درصد تاج پوشش کمتر رادر بین این دو سال به خوبی نشان داد.

کلیدواژه ها

خشکسالی، سنجشازدور، کاربری اراضی، پوشش

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.