سنجش سطح توسعه پایدار کشاورزی روستاهای دهستان قراتوره
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: کنفرانس بین المللی توسعه پایدار، راهکارها و چالش ها با محوریت کشاورزی، منابع طبیعی، محیط زیست و گردشگری
- کد COI اختصاصی: ICSDA01_0359
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 803
نویسندگان
دانش آموخته کارشناسی ارشد توسعه روستایی، دانشگاه رازی کرمانشاه
استادیار گروه ترویج کشاورزی و توسعه روستایی، دانشگاه رازی کرمانشاه
استادیار گروه ترویج کشاورزی و توسعه روستایی، دانشگاه رازی کرمانشاه
دانشجوی کارشناسی مهندسی علوم کشاورزی، دانشگاه پیام نور واحد تکاب
چکیده
پایداری در بخش کشاورزی به عوامل مختلف اکولوژیکی، اقتصادی و اجتماعی بستگی دارد که شناخت این عوامل می تواند در تدوین سیاست ها و راهبردهای کشاورزی پایدار نقش بسزایی ایفا کند. از این رو هدف از انجام این تحقیق، بررسی وضعیت پایداری کشاورزی روستاهای دهستان قراتوره و رتبه بندی این روستاها از لحاظ برخورداری از شاخص های توسعه پایدار کشاورزی و تعیین برخوردارترین و محروم ترین آن هادر منطقه است. جامعه آماری تحقیق انجام شده، کشاورزان تمامی 27 روستای دهستان قراتورهN=2800 در سال 1391 است که با روش نمونه گیری طبقه ای با انتساب متناسب نمونه ای به حجم 338 نفر را با استفاده از جدول مورگان در بر می گیرد. ابزار تحقیق شامل پرسشنامهبوده که روایی صوری و محتوایی آن با نظر اصلاحی متخصصین و کارشناسان تأیید شد. در این مطالعه برای سنجش سطح پایداری در سه بعداقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی 16 شاخص تدوین شد. سپس وزن شاخص ها با استفاده از آنتروپی تعیین و در نهایت به رتبه بندی روستاها با بهره گیری از روشTOPSISاقدام شد. نتایج تاپسیس نشان داد روستاهای دهستان با توجه به ضریب توسعهCi+از لحاظ پایداری، به سه سطح پایدار( 7روستا)، نسبتا پایدار( 11 روستا) و ناپایدار( 13 روستا)، طبقه بندی شدند. بر اساس یافته های تحقیق می توان گفت روستاهای دهستان قراتوره از لحاظ پایداری کشاورزی در سطح رضایت بخشی قرار ندارند.کلیدواژه ها
توسعه پایدار کشاورزی، شاخص ، TOPSIS ، دهستان قراتورهمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در توسعه پایدار منابع آب
- نشانگرهای مولکولی مشترک در شناسایی مقاومت به بیماریهای مهم گندم
- مقایسه میدانی حشره کش آبامکتین و ترکیبات معدنی در کنترل پروانه برگخوار مرکبات
- مقایسه برخی ویژگیهای خاک در باغات سیب با سنین مختلف در استان آذربایجان غربی
- تحلیل فضایی و زمانی غلظت ذرات معلق PM۲.۵ در شهر اصفهان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.