بررسی میزان یون نیتریت ،درخیار گل خانه ای شهرستان های کردستان

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی توسعه پایدار، راهکارها و چالش ها با محوریت کشاورزی، منابع طبیعی، محیط زیست و گردشگری
  • کد COI اختصاصی: ICSDA01_0318
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 706
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آکو حسامی

دانشجو کارشناسی ارشد علوم وصنایع غذایی،دانشگاه کشاورزی واحدآزادسنندج

نادر حبیبی

عضوهیئت علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج

فردین میراحمدی

عضوهیئت علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج

چکیده

خیار یکی از محصولات جالیزی است که در سطح گسترده ای مصرف می شود .بررسی حضوریون نیتریت ،درآن دارای اهمیت زیادی است ،زیرا سلامت افراد زیادی در جامعه با مصرف محصول آلوده به خطر می افتد. هدف اصلی این پژوهش سنجش میزان نیتریت موجود در محصولات تولیدی در گل خانه های شهر های استان کردستان بود،که برای اطلاع از سطح امنیت وسلامت این محصول انج ام گرفت . در این بررسی هااز گلخانه های موجود در استان کردستان نمونه های خیار به صورت تصادفی نمونه برداری شدند .آزمایشات در قالب طرح کاملآتصادفی در 3 تکرار انجام گردید.برای اندازه گیری مقدار یون نیتریت در نمونه ها از استانداردهای ملی شماره 4106 استفاده شد.نتایج حاصل از آزمایشات توسط نرم افزار (MINITAB) بامقایسه میانگین به روش (LSD) تجزیه وتحلیل آماری گردید.نتایج نشان دادند که میانگین حضور نیتریت در نمونه ها 22/2886 میکرو گرم بر کیلو گرم بود . مقادیر بدست آمده بسیار بالاتر از حد مجازاستاندار دبین المللی کدکس بود، یون نیتریت اختلاف معنی داری با استاندارد داشت و میزان آنها بیش از حد تعیین شده بود . با توجه به ایزوله بودن گل خانه ها از فضای بیرون ،نتایج حاصل ازاین پژوهش هشداری برای تولیدکنندگان و زنگ خطری برای مصرف کنندگان می باشد.بازده این تحقیق نشان داد که لزوم توجه به کشاورزی سالم و تولید محصولات طبیعی در تمام بخش های کشاورزی وصنایع غذایی از درجه اهمیت بالایی برخوردار است،که باید برای نیل به اهداف دراز مدت درچشم انداز توسعه ملی کشور سر لوحه کاری قرار گیرد،چرا که جامعه سالم است که نیروی محرک ،توسعه وآبادانی است

کلیدواژه ها

خیار ، گل خانه ، نیتریت ، استان کردستان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.