ارزیابی بازدارنده های کشاورزی ارگانیک از دیدگاه کارشناسان کشاورزی استان مرکزی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی توسعه پایدار، راهکارها و چالش ها با محوریت کشاورزی، منابع طبیعی، محیط زیست و گردشگری
  • کد COI اختصاصی: ICSDA01_0221
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 519
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابراهیم مهدوی

کارشناسی ارشد مهندسی توسعه روستایی دانشگاه تهران

چکیده

در سالهای اخیر، نگرانی هایی در سطح جهانی درباره اثرات ناشی از فعالیتهای کشاورزی انقلاب سبز نسبت به محیط زیست و جامعه بوجود آمده است. این نگرانیها بسیاری از محققین را بر آن داشته است تا با نگاهی عمیق تر به فعالیت های کشاورزی توجه نمایند و بهبازنگری مسائل اقتصادی، اجتماعی و اکولوژیکی بپردازند و راه حلهایی را برای مقابله با مشکلات و سالم سازی کشاورزی ارائه نمایند در این راستا، کشاورزی ارگانیک به عنوان یکی از مهمترین سیستمهای کشاورزی جایگزین، برای تولید مواد غذایی سالم و بدون هر گونه مواد شیمیایی مورد توجه قرار گرفته است . ولی طی سالیان گذشته پذیرش وتوسعه آن با مشکلات و موانعی رو به رو شده است . از اینرو، هدف کلی این پژوهش بررسی موانع پذیرش کشاورزی ارگانیک است . پژوهش از نوع کاربردی و روش پژوهش از نوع توصیفی - پیمایشی است . جامعه آماری پژوهش شامل تمام کارشناسان کشاورزی شاغل در جهادکشاورزی استان مرکزی (N= 150 ) بود . که بر اساس جدول مورگان 120 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند . ابزار پژوهش پرسشنامه ای بوده است که روایی ظاهری و محتوایی آن براساس نظر اساتید دانشگاه تهران تایید گردید و پایایی آن با انجام یک مطالعه راهنما با آلفای کرونباخ بین 0/77تا0/81تایید گردید .در این تحقیق برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار آماری SPSS استفاده گردیده است . نتایج تحقیق نشان میدهد مهمترین دلایل عدم پذیرش کشاورزی ارگانیک از دیدگاه کارشناسان به ترتیب تمایز قایل نشدن بین محصولات ارگانیک و سایر محصولات ، عدم توانایی تولید مطلوب در صورت استفاده نکردن از کودهای شیمیایی، عدم توانایی کنترل علف های هرز و آفات در صورت استفاده نکردن از آفت کشها و پایین بودن سطح سواد کشاورزان می باشد

کلیدواژه ها

کشاورزی ارگانیک، کارشناسان کشاورزی، نگرش، موانع پذیرش، استان مرکزی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.