ارائه الگوی جدید برای جلب مشارکت مردمی در بازسازی روستا به منظور کاهش آسیب پذیری در مقابل زلزله (نمونه موردی روستای خرو)
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: دومین کنگره بین المللی سازه ، معماری و توسعه شهری
- کد COI اختصاصی: ICSAU02_1742
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 944
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد رشته بازسازی پس از سانحه دانشگاه شهید بهشتی
معاون پیشگیری و کاهش خطرپذیری سازمان مدیریت بحران شهر تهران
چکیده
ساختمانهای روستای خرو از توابع نیشابور مقاومت کافی در برابر زلزله ندارند و به دلیل پیوستگی عملکردی سازه ها به یکدیگر و بافت پلکانی-دومینویی، تراکم بالای جمعیت و ریزدانه بودن واحدها بر آسیبپذیری آن افزوده شده است. بدین دلیل امکان بازسازی برای آن دشوار گردیده و بازسازی این روستا مشارکت تمامی ساکنین آن را میطلبد. علیرغم اقدامات مسئولین بنیاد مسکن برای جلب مشارکت ساکنین جهت بازسازی منازل خود، تاکنون مشارکتی از سوی مردم حاصل نشده است. در این پژوهش با استفاده از مصاحبه، پرسشنامه، مشاهده و بازدید میدانی، بررسی اسناد و مدارک موجود به بررسی دلایل عدم مشارکت ساکنین روستای خرو در بازسازی خانه های خود پرداخته شده است. در پژوهش حاضر راهکارهایی ارائه گردیده است که نتیجه آن جلب مشارکت ساکنین در امر بازسازی روستا و در پی آن کاهش آسیبپذیری در برابر مخاطره ای همچون زلزله است. همچنین این مقاله برنامه های پشتیبان بازسازی کالبدی شامل مشارکت، اسکان موقت، مدیریت بازسازی، بازتوانی اقتصادی در قالب یک شورای خلاق بازسازی میپردازد.کلیدواژه ها
مشارکت، مدیریت بازسازی، زلزله، روستای خرو، شورای خلاق بازسازیمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.