شناسایی مولفه ها تاثیرگذار بر افزایش تعاملات اجتماعی در فضاهای عمومی شهری
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: دومین کنگره بین المللی سازه ، معماری و توسعه شهری
- کد COI اختصاصی: ICSAU02_1669
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2658
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد معماری موسسه آموزش عالی روزبهان
دانشیار گروه مسکن، دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه علم و صنعت ایران.
چکیده
بر اساس مدلهایی که برای تعریف نیازهای انسانی ارائه شده اند، تعاملات اجتماعی، یکی از موارد ضروری میباشد. اما آنچه که ما در جوامع امروزی شاهد آن هستیم کاهش سطح ارتباط افراد با یکدیگر است. از آنجا که میزان موفقیت فضاهای شهری با میزان استفاده از آن فضا و حضور انسان در آن متناسب است، معماری و شهرسازی باید به جای افتراق و جدایی در پی افزایش تعاملات اجتماعی و همبستگی انسانها باشد. در این راستا فضاهای عمومی شهری به عنوان محیطی که امکان حضور افراد را در کنار یکدیگر فراهم میآورد، میتواند زمینه ساز ایجاد تعامل بین افراد شود. در این تحقیق با توجه به مسئله بیان شده از طریق شناسایی مولفه های تاثیرگذار بر حضور افراد در فضاهای عمومی، راه حل مناسبی، با استفاده از روشهای آماری و مطالعه میدانی ارائه شده است. در این پژوهش فرض شده است که با یافتنتعدادی از کیفیتهای محیطی، نیازهای رفتاری کاربران پاسخ داده شده است. در طول پژوهش پرسشنامه، طراحی و تعداد 70 عددتوسط افراد حاضر در چندین فرهنگسرای تهران تکمیل شده است که با توجه به کامل بودن آنها 50 عدد از بین آنها انتخاب شده است، آنگاه توسط نرمافزارspss چند مولفه ی تاثیرگذار بر حضور افراد تحلیل شده است و نقش آنها در تعاملات اجتماعی نشان داده شده است تا مورد استفاده طراحان قرار گیرد. همچنین اثبات شده است که عواملی چون فضای بازی کودکان، فضاهای مسقف جهت نشستن در فضای باز، جداسازی مسیر سواره و پیاده در فضاهای عمومی و عواملی دیگر از این دست میتوانند بر حضورپذیری و به دنبال آن بر افزایش تعامل اجتماعی در فضاهای عمومی تاثیر بگذارند.کلیدواژه ها
روانشناسی محیط، تعامل اجتماعی، فضاهای عمومی، فضاهای جمع پذیرمقالات مرتبط جدید
- اعتماد و تعاملات اجتماعی در فضای باز شهری
- مروری بر مفاهیم متناظر هوش در معماری و محیط کالبدی
- نقش تغییر کاربری خانه های تاریخی در افزایش اجتماع پذیری آن ها
- بررسی پتانسیل های گردشگری و جذب گردشگر در ابنیه های اسلامی ایران(مطالعه موردی: مقبره شیخ محمود شبستری)
- بررسی و شناسایی مولفه های پیاده راه در افزایش سرزندگی در شهرها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.