سیستم اطلاعات جغرافیایی تحت وب ( WebGIS) وراه اندازی آن در سازمان ها

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین کنگره بین المللی سازه ، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU02_1565
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 932
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رشید یوسفی

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته جغرافیا وبرنامه ریزی شهری،دانشگاه تهران.

شهرام لطفی قرانچای

دانشجوی کارشناسی ارشد کارشناسی ارشد رشته آب وهواشناسی کاربردی، دانشگاه تبریز.

وحدت حیدری

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا وبرنامه ریزی آمایش سرزمین ،دانشگاه تبریز.

صفر حاجی آقا زاده

دانشجوی دکترای برنامه ریزی شهری،دانشگاه آزاد اسلامی،واحدمرند،

چکیده

پیشرفت های سریع فناوری اطلاعات و ارتباطات تحول عظیمی را در شیوه ارتباط افراد وتبادل اطلاعات در سرتاسردنیا بوجود آورده است. در این بین دولت ها نیز به منظور ارتقای سطح کارآیی، شفافیت و پاسخگویی خود در کنارافزایش دسترسی مناسب مردم به خدمات و اطلاعات،از این فناوری نوین درجهت توسعه دولت الکترونیک تلاش های فراوانی را انجام می دهند . اما فناوری دیگری که امروزه بطورروزافزون مورد توجه و استفاده برنامه ریزان قرار دارد، سیستم اطلاعات جغرافیایی تحت وب (WebGIS) می باشد که در حال حاضر تسهیلات زیادی را در زمینه ارائه خدمات و اطلاعات دولت الکترونیک مکان محور ایجاد نموده است . از آن جا که تهیه سخت افزار و نرم افزار و کسب تخصص برای کار با داده های مکان مرجع هزینه بر است؛ و همچنین به منظور دسترسی گسترده تر، سریع تر و ارزان تر وایجاد اطمینان بیشتر از به روز بودن داده ها و اطلاعات، استفاده از محیط های وب و ارائه قابلیت های GIS تحت این محیط ها روز به روز در حال توسعه می باشد . در این پژوهش روش تحقیق به صورت توصیفی و تحلیلی بوده و ابزارگردآوری آن مطالعات کتابخانه ای و مستندات علمی بوده است، ابتدا به بررسی این موضوع که سازمان ها دولتی وشهرداری هابا اطلاعات مکانی در ارتباط می باشد، نیازمندبه یک سیستم جهت جمع آوری، ذخیره سازی و تجزیه و تحلیل و به اشتراک گذاری این اطلاعات می باشد. به همین علت به بررسی نقش قابل توجه GIS در توسعه و رونق فعالیت های سازمان ها پرداخته شد و بنابراین با توجه به این مهم،درنهایت بر مفاهیم WebGIS و به راه اندازی آن در سازمان ها وارائه راهکارهایی جهت توسعه آن پرداخته شده است .

کلیدواژه ها

سیستم اطلاعات جغرافیایی ، web gis ، سازمان ها، راه اندازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.