طراحی شهر هوشمند متکی بر انرژی های تجدیدپذیر، راهکار نوین در مفهوم توسعه پایدار

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین کنگره بین المللی سازه ، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU02_1536
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2492
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرناز جهان دیده

دانشجوی کارشناسی ارشد طراحی شهری دانشگاه آزاد اسلامی قزوین

منوچهر طبیبیان

استاد فرابرجسته دانشکده شهرسازی و معماری دانشگاه آزاد اسلامی قزوین

چکیده

امروزه مشکلاتی از قبیل انواع آلودگی ها، مشکلات ناشی از مصرف انرژی، تراکم جمعیت، فعالیت های اجتماعی، دشواری های مربوط به دسترسی و ارتباطات شهری و حمل و نقل و ... جوامع مختلف را به چالش طلبیده و موضوع بحث آن ها قرار گرفته است. در این میان استفاده از انرژی های تجدیدپذیر موثرترین گامی است که می توان در راستای داشتن شهری پایدار برداشت از طرفی در صورت استفاده از انرژی های تجدیدپذیر در زیر ساخت های شهری می توان تاثیر به سزایی در کاهش آلودگی های زیست محیطی شهرها ایفا نمود و از آن جایی که منابع سوخت های فسیلی کاهش یافته و جهان به دلیل وجود گازهای گلخانه ای با مشکل گرم شدن زمین مواجه است، منابع انرژی های دوستدار محیط زیست بیشتر از گذشته مورد تقاضا و توجه قرار گرفته اند تا جایگزین مناسبی برای سوخت های فسیلی و تأمین انرژی مورد نیاز باشند، شبکه هوشمند شهری یک راه مؤثر در ترکیب و اختلاط منابع تجدید پذیر انرژی با سیستم شبکه شهری موجود می باشد. سیستم شبکه ی هوشمند شهری ضمن آن که باعث ارتقاء وضعیت اقتصادی جامعه شده و برای محیط زیست سودمند می باشد، سبب دستیابی به مسائل مهمی همچون توسعه پایدار، تداوم و تنوع منابع انرژی نیز خواهد شد. با توجه به مطالب گفته شده، در این پژوهش تلاش شده است شهر هوشمند و استفاده از منابع تجدید پذیر انرژی به عنوان روشی نوین در جهت حل بسیاری از مشکلات شهری و کنترل و مدیریت کارآمد شهری مطرح گردد و سپس مدل مفهومی اجرایی پژوهش با توجه به زیرساخت های سیستم شهر هوشمند در ایران ارائه شود.

کلیدواژه ها

شهر هوشمند، انرژی های تجدید پذیر، توسعه پایدار، شهر پایدار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.