ارزیابی و اولویت سنجی استفاده از الگوهای مختلف دفع مواد زاید در مدیریت پسماند ها
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 844
فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ICSAU02_1472
تاریخ نمایه سازی: 16 خرداد 1394
چکیده مقاله:
با گسترش شهرنشینی و افزایش جمعیت شهرها، یکی از موضوعات مهمی که بخش اعظم فعالیت مدیران شهری را به خود اختصاص داده است، موضوع مدیریت بهینه پسماندهای تولیدی می باشد. بطور کلی شناخت دقیق اجزای متشکله انواع مواد زائد و تعیین مقدار هر یک از آنها، یکی از گام های اساسی و مهم در زمینه مدیریت صحیح این دسته از مواد می باشد. در این میان شناخت کمی و کیفی پسماندهای تولیدی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. بررسی سوابق پسماندها نشان می دهد که، مدیریت پسماند عملکردی مهندسی است. این مسئله با رشد و تکامل تکنولوژی جوامع مرتبط بوده و همراه با فوایدی که دارد، مشکلات انبوهی را به وجود آورده که توجه هر چه بیشتر به پسماند را اجتناب ناپذیر می نماید. از آنجائی که قوانین ملی و منطقه ای بی شمار در جهت نحوه مدیریت پسماندها توسط سازمان ها و نهادهای مختلف بوجود آمده است، لذا مدیریت یکپارچه و تلفیقی پسماند می تواند به عنوان بهترین انتخاب و راهکارمناسب در جهت کاربرد شیوه ها و تکنولوژی ها در جهت رسیدن به اهداف خاص مدیریت پسماند ایجاد شود.در این پژوهش سعی شده است، ابتدا انواع روشهای دفع مواد زاید در سطح کشور و جهان مورد بررسی قرار گرفته و سپس با توجه به استاندارد های جهانی و کشوری مربوط به اولویت استفاده از انواع روشهای دفع مواد زاید، گزینه های بازیافت و استفاده مجدد و تبدیل به کمپوست با اولویت طرح های کاهش از مبدا و تفکیک از مبدا برای دفع پسماند ها پیشنهاد شده است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
رسول ملکی نظام آباد
دکترای - تخصصی( ph.D ) جغرافیا و برنامه ریزی شهری، مدرس دانشگاه پیام نور آذربایجان غربی
میر نجف موسوی
استادیار و مدیر گروه جغرافیای دانشگاه ارومیه
علی داداشزاده
دانشجوی دکترای تخصصی( Ph.D ) جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه اصفهان، مدیر کل دفتر امور شهری و شوراهای استانداری آذربایجان غربی
ابراهیم خیرالهی
کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه پیام نور تهران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :