ارزیابی اثرات زیست محیطی گازهای گلخانه ای ناشی از حمل و نقل شیر خام در کارخانه پگاه خوزستان

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین کنگره بین المللی سازه ، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU02_1459
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 647
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سهراب عیسوند حیدری

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت محیط زیست دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات خوزستان ، عضو سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استا

خدیجه نوری پور

رئیس مرکز بهداشت شماره ۳ شوش دانیال و عضو سازمان نظام پزشکی ایران

حسین رضا نوری پور

دانش اموخته مهندسی تکنولوژی معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد مهریز

چکیده

گرمایش جهانی یکی از مهم ترین معضلات زیست محیطی در قرن اخیر بوده که توجه بسیاری از محققان را به خود جلب کرده است گرمایش جهانی به عنوان یکی از پیامدهای تجمع گازهای گلخانه ای بدون شک از مهمترین چالش های محیطی در جهان و به ویژه خاورمیانه است گرمایش جهانی اثرات زیست محیطی زیادی ر ا بر مناطق مختلف به ویژه نواحی گرمسیر و نیمه گرمسیر نظیر ایران داشته که گسترش نواحی بیابانی ، افزایش نیاز به آب برای کشاورزی و افزونی برخی بیماری ها از جمله پیامدهای زیست محیطی آن است . بخش حمل و نقل و به ویژه حمل و نقل جاده ای تاثیر اساسی در گرم شدن زمین دارند . میزان مصرف گازوئیل جهت سنجش پتانسیل گرمایش جهانی در پگاه خوزستان با توزیع چک لیست های استاندارد در بین رانندگان 40 دستگاه تانکر به عمل آمد در کارخانه پگاه خوزستان گرمایش جهانی بیشترین تاثیر زیست محیطی را دارات پتانسیل گرمایش جهانی حاصل از تانکرهای حمل شیر بررسی شدند که در نتیجه متوسط مقدار آن 7.75 کیلوگرم / مسافت طی شده برای تانکرهای حمل شیر 10 و 20 تنی کیلوگرم محاسبه گردید. این نتایج نشان می دهند که باید دامپروری صنعتی توسعه یافته و از مصرف انرژی های غیر قابل تجدید کاسته و مصرف انرژی های سبز مثل انرژی خورشیدی توسعه یابد.

کلیدواژه ها

گازهای گلخانه ای، پگاه خوزستان، حمل و نقل، گرمایش جهانی ، SPM

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.