احیا هویت محلات قدیمی با استفاده از باززنده سازی فضاهای جمعی در آنها (بررسی محله سرشور؛ مشهد)
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: دومین کنگره بین المللی سازه ، معماری و توسعه شهری
- کد COI اختصاصی: ICSAU02_1326
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 929
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد طراحی شهری دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) قزوین
دانشجوی کارشناسی ارشد طراحی شهری دانشگاه یزد
چکیده
با پیشرفت روند شهرنشینی، مدیران شهری بهصورت ناخواسته و بالأجبار میبایست برای اسکان جمعیت امروزین شهرها، نیم نگاهی نیز به بافتهای قدیمی شهرها داشته باشند و در برخی موارد به احیا آنها و اسکان مجدد جمعیت در آنها بپردازند. اما آنچه که امروزه مشهود است این مسأله است که استفادهی از بافتهای تاریخی که بعضاً در برخی شهرها از هویت بالا و شناخته شدهای در سطح شهر برخوردارند، کاملاً ناسازگار با هویت و اصالت آنها صورت میگیرد و بافتی هویتمند، تبدیل به بافتی جدید و کاملاً نوساز، بدون هیچگونه رنگ و بویی از هویت اصیل خود میگردد. محلهی سرشور مشهد نیز از جمله همین محلات میباشد که بهدلیل قدمت آن بهعنوان یکی از محلات اولیهدر روند شکلگیری شهر مشهد و نیز پیوند آن با عنصر اصلی هویتبخش شهر، یعنی حرم مطهر رضوی، امروزه با نوسازیهای صورت گرفته در آن، هر روز از هویت و اصالت تاریخی خود، بیش از پیش دور میگردد. در این پژوهش، با روش تحلیل محتوایی ابتدا به بررسی محتوای هویت و هویت محلات قدیمی پرداخته میشود و در ادامه با روشن نمودن نقش فضاهای جمعی و همگانی محلات در هویت بخشی به آنها، بهدنبال ارائهی راهکارهایی برایباززنده سازی این فضاها و احیا هویت محلات قدیمی گام برداشته میشود.کلیدواژه ها
هویت، محله، فضای جمعی، مشهد، محله سرشورمقالات مرتبط جدید
- نقش تعامل شهروندان با شهرداری جهت توسعه و آبادانی شهرهای تازه تاسیس
- امکانسنجی پیاده سازی فناوریهای نوین و پایدار برای بهبود مدیریت هوشمند شهری
- طراحی مناطق بهینه باغات خانواده شهر شیراز با استفاده از سیستم اطلاعات مکانی و روش تحلیل سلسله مراتبی
- نگاهی به روش های طراحی معماری از دیدگاه جفری برادبنت
- تاثیر فناوریهای نوظهور ساختوساز بر بافت شهر ی: یکپارچگ ی، چالش ها و فرصت ها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.