ارزیابی و مکان گزینی سکونت گاه ها در شهرستان مراغه با استفاده از روش تحلیل سلسله مراتبی
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: دومین کنگره بین المللی سازه ، معماری و توسعه شهری
- کد COI اختصاصی: ICSAU02_1247
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 853
نویسندگان
کارشناس ارشد برنامه ریزی منطقه ای دانشگاه آزاد قزوین
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران،
کارشناس ارشد برنامه ریزی شهری دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران،
چکیده
بشر با استفاده از نیروی خرد خود طی قرون و اعصار به تجربه آموخته است تا مناطق دارای پتانسیل های بالای طبیعی را در مقابل مناطق با خطرپذیری بالا و محدودیتهای بسیار به عنوان مکان ساکن شدن خود انتخاب نماید . برای مثال استقرار جوامع در مناطق بین النهرین با در نظر گرفتن شاخصهای محیطی انجام یافته است . تحقیق حاضر به مکان گزینی سکونت گاه بر اساس شرایط و توان محیطی شهرستان مراغه می پردازد. در این تحقیق ابتدا شاخص های مختلفی مانند توپوگرافی وشیب – اقلیم – خاک – منابع آب – کاربری زمین و ... ارزیابی و تحلیل می شوند و برای هر یک از شاخص ها بوسیله روش تحلیل سلسله مراتبی(AHP) و با کمک نرم افزار expert choice وزن دهی می شوند و سپس وزن های بدست امده با استفاده از نرم افزار ArcGIS و تحلیل گرSpatial Analyst نقشه ها باهم تلفیق شده و در نهایت نواحی مستعد جمعیت مشخص می شوند. نتایج تحقیقات نشان می دهد که امتیاز شاخص کاربری اراضی با وزن 0.354 و دسترسی به جاده های اصلی با امتیاز 0.247 از بقیه شاخص ها بیشتر است نتایج نقشه استخراجی از مدل بیانکر این است که 37 درصد از مساحت شهرستان مراغه دارای شرایط مناسب 33.3 درصد نسبتا مناسب 15.1 درصد در حد متوسط ، 8.84 درصد کم و 5.65 درصد خیلی برای سکونت گزینی می باشد.کلیدواژه ها
برنامه ریزی منطقه ای، سکونت گاه، مکان گزینی، AHP ، مراغهمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.