بررسی مولفه های موثر بر سکونت پذیری در چارچوب توسعه پایدار
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: دومین کنگره بین المللی سازه ، معماری و توسعه شهری
- کد COI اختصاصی: ICSAU02_1238
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 887
نویسندگان
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب ؛ دانشکده معماری
مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب ؛ گروه معماری
چکیده
در سالهای اخیر، با و تجه ازدیاد میل به شهر نشینی و موج گسترده مهاجرت به شهرها ایجاد مناطق مسکونی با رویکرد صرفه اقتصادی و استفاده حداقلی از فضاهای قابل ساخت و افزایش سرعت ساخت، اهمیت یافته است. از طرف دیگر به وجو د آمدن موج مهاجرت های درون شهری متاثر از فضای جامعه ، محلات میا نی و خصوصا قدیمی را با معضلاتی چون خالی از سکنهشدن و فرسودگی های کالبدی و عملکردی مواجه ساخته است . پیامد این رویکرد نادیده گرفته شدن انسان، هویت و فرهنگ اجتماعی او و نیز خلق فضاهای ناپایدار اجتماعی و فاقد هویت می باشد . در نهایت شاهد محلات و شهرهایی هستیم که شهروندان نسبت به آنها حس تعلق نداشته و در نتیجه هویت مکانی از بین می رود . بی هویتی مکان موجب کاهش حضور اجتماعی ساکنان و در پی آن احساس تنهایی ایشان در تهدیدهای احتمالی و عدم احساس تعلق نسبت به مکان است . سوال مطرح شده در این پژوهش این است که چگونه از طریق شناخت و تحلیل مولفه های موثر بر سکونت پذیری می توان در چارچوب توسعه پایدار حرکت نمود. با مروری بر ادبیات و تعیین شاخص های مرتبط بین سکونت پذیری و مولفه های سازنده آن به نتایجی دست یافتیم که در ارتقا کیفیت محلات و در نهایت توسعه پایدار شهر موثر و مفید می باشند .کلیدواژه ها
سکونت پذیری ، توسعه پایدار ، مهاجرت درون شهری ،هویت مکانیمقالات مرتبط جدید
- نقش تعامل شهروندان با شهرداری جهت توسعه و آبادانی شهرهای تازه تاسیس
- امکانسنجی پیاده سازی فناوریهای نوین و پایدار برای بهبود مدیریت هوشمند شهری
- طراحی مناطق بهینه باغات خانواده شهر شیراز با استفاده از سیستم اطلاعات مکانی و روش تحلیل سلسله مراتبی
- نگاهی به روش های طراحی معماری از دیدگاه جفری برادبنت
- تاثیر فناوریهای نوظهور ساختوساز بر بافت شهر ی: یکپارچگ ی، چالش ها و فرصت ها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.