روش تامین آب در رباط شرف

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین کنگره بین المللی سازه ، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU02_1110
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1626
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد محمدی اصل

کارشناس ارشد معماری

فاطمه کشوری

کارشناس ارشد طراحی شهری

چکیده

در این پژوهش روش تامین آب در رباط شرف مورد بررسی قرار می گیرد . اهمیت وجود آب در احداث و استفاده از هر بنا و عمارتی (برون شهری و درون شهری) بر کسی پوشیده نیست . طراحان و معماری برای خلق یک اثر معماری کارآمد، زیبا و بدیع ، بطور قطع و یقین نیازمند وجود آب هستند با شکوه ترین و زیباترین آثار معماری در کنار منبع حیاتی آب به وجود آموده اند. حال با این گونه تفاسیر کنار منبع حیاتی آب به وجود آمده اند. حال با این گونه تفاسیر سوال اساسی این است: با توجه به کمبود شدید آب (زیرسطحی و رو سطحی) در منطقه ای که اثر تاریخی «رباط شرف» در آن احداث شده است آب مصرفی بنا از کجا و چگونه تامین می شده است؟ هدف این پژوهش یافتن پاسخ این سوال است از این رو کار با بررسی میدان اثر آغاز شد و با مطالعه بر روی کتب و منابع مختلف اظهار نظرهای پژوهشگران دلایل معماری و کاوشهای باستان شناسی ادامه یافت و با جمع آوری اطلاعات نتایج ذیل به دست آمد: بدین ترتیب که با جمع آوری و ذخیره آب باران در بار شهای فصلی منطقه و هدایت آن به وسیله تنبو شه های سفالین (تعبیه شد در دیوارها سقف و کف) بر اساس یک نقشه دقیق از پیش طراحی شده تاسیسات آب و ذخیره آب به این روش در آب انبارهای بنا آب مصرفی بنا تامین شده است. همچنین با محاسبه علمی میزان ذخیره آب به این روش در آب به این روش در آب محاسبه علمی میزان ذخیره آب به این روش در آب انبارهای بنا و سرانه مصرف مورد ذخیره آب به این روش در آب انبارهای بنا و سرانه مصرف مورد نیاز آب ذخیره شده نیاز باشندگان را در طول سال تامین می کرده است. در نهایت با بررسی و مداقه در متون تاریخی و فلسفه وجه تسمیه بنا در گذشته (این بنا در گذشته «رباط ابگینه » خوانده می شده ) نظریه فوق تایید می گردد.

کلیدواژه ها

رباط شرف، رباط آبگینه، کاروانسرا، آب انبار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.