بررسی نقش کارامدی عناصر بصری موثر بر معماری خیابانی (نمونه موردی : خیابان شهید بابایی ، قزوین)

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین کنگره بین المللی سازه ، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU02_1057
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 693
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهاره ذوالقدر

دانشجوی کارشناسی ارشد طراحی شهری دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان

زهرا رحیمی آتانی

کارشناس ارشد معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

پریسا زرآبادی پور

کارشناس ارشد معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین

چکیده

شهر در گذز زمان همواره از پارامترهای مختلف کالبدی ، اقتصادی ، اجتماعی ، فرهنگی و .. تاثیر پذیرفته و در نسبت با آنها کلیت خویش را شکل و انسجام بخشیده است یکی از مهمترین اجزا و عناصر کالبدی شهری که به ویژه در نسبت با شهروند و تقویت حس مکان در فضای شهری موثر واقع می گردد ترکیب نمای ساختمان ها و به عبارتی دیگر " نمای شهری" است به بیان دیگر شهر زمینه بصری مشترکی است که همه شهروندان هر روز به ناگزیر در معرض آن قرار می گیرند و بایستی از ان استفاده کنند پرسشی که در این حقیق سعی به پاسخگویی ان داریم این است که اگر زمینه مشترک نمایی زشت و ناموزون داشته باشد چه تاثیری بر استفاده کنندگان از ان فضا می گذارد و پیامد این بیگانگی محتوای معماری و سیمای شهری در خیابان و فضای شهر چیست؟ تاکید این مقاله بر شناخت ارزش های طراحی شهری (معماری خیابانی) و عناصر بصری می باشد که سازنده هویت سیمای شهر و خیابان است از این رو خیابان شهید بابایی در شهر قزوین به عنوان نمونه موردی در نظر گرفته شد در این بررسی از روش تحقیق توصیفی - تحلیلی استفاده شده و شیوه گردآوری داده ها روش اسنادی بر اساس مطالعات کتابخانه ای و استفاده از مقالات و سایت های اینترنتی مربوطه و همچنین مطالعات میدانی به صورت حضور در مکان و مشاهده مستقیم است نتایج نشان می دهد که عدم شناخت ویژگی های کالبدی و سیمای شهری معاصر سبب شده ارزش های فوق در کالبدهای جدیدتر کم کم محو شوند و عامل ایجاد خلا هویتی در شهر و جداره های شهری و حذف معیارهایی باشد که به تدریج دانسته یا نادانسته از توجه طراحان خارج شده است.

کلیدواژه ها

خیابان، معماری خیابانی، نمای شهری، عناصر خوانایی، جداره

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.