بررسی کاربرد نقوش هندسه ایرانی - اسلامی در معماری امروز

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین کنگره بین المللی سازه ، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU02_0967
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 5841
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احسان مسعودی

کارشناسی ارشد تکنولوژی معماری مئرس موسسه آموزش عالی مولانا آبیک قزوین

آرزو خرم

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری - معماری دانشگاه گیلان

چکیده

نقوش هندسی که اهل فن آن را گره می نامند بافت گوناگونی از شکل های منظم هندسی است این بافت های پیچیده همگی ترکیبی منظم و همگن دارند و می توانند از همه سو گسترش یابند بدون انکه ترکیب هماهنگشان دستخوش تغییر شود از نقش های هندسی از دیرباز در مساجد و اماکن مذهبی ، منازل شخصی و دانشگاه ها در ساختمان پنجره هاف ارسی ها ، درهای ورودی داخل، نرده ها، سقف های چوبی و کاشی کاری ها استفاده شده است . اما امروزه این الگوواره های معماری ایرانی اسلامی علاوه بر حفظ کاربرد ترویناتی خود در بسیاری از طرح های معماری شاخص منطقه به عنوان المان های معماری در نما و پوسته ساختمان ها با مقیاس به مراتب بزرگتر نسبت به گذشته مورد استفاده قرار گرفته اند و حتی در پاره ای از موارد نقش سازه ای نیز گرفته اند در این مقاله علاوه بر مطالعه تاریخچه این نقوش و انواع ان کاربرد آنها در معماری امروز منطقه به عنوان نمودهایی از معماری اسلامی در قالب نمونه های موردی مختلف بررسی شده است.

کلیدواژه ها

تزئینات هندسی، نقوش هندسه ایرانی - اسلامی، گره، معماری و سازه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.