پایداری اقتصادی – اجتماعی در کالبد سنتی بازار همدان (تداوم یا عدم تداوم)

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین کنگره بین المللی سازه ، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU02_0948
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 676
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد کاظم رضائی

دانشجوی دکترای معماری، مدرس آموزشکده فنی و حرفه ای سما، دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان، همدان، ایران.

مریم صنعتگر کاخکی

دانشجوی دکترای معماری، مدرس آموزشکده فنی و حرفه ای سما، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دماوند، دماوند، ایران.

چکیده

مجموعه بازار سنتی همدان متشکل است از عناصر تجاری، مذهبی، فرهنگی و اجتماعی که کاربری تجاری بعنوان کاربری اصلی آن مشتمل بر چند بخش است، که در کل مجموعه ای واحد و کامل را در قلب شهر ایجاد نموده اند. از آنجا که تا چند دهه گذشته سیستم حاکم بر بازار به نحوی بوده که به خوبی نیازهای خود از تولید تا مصرف را مدیریت می کرده ،میتوان گفت دارای پایداری مطلوبی چه از لحاظ اقتصادی و چه از جنبه های دیگر بوده است. در حال حاضر با توجه به تغییرات سریع و روزافزونی دنیای مدرن و به تبع آن سیستم های اقتصادی، در کنار مزایای قابل توجه آن به نوعی آشفتگی و برهم خوردن چرخه فعالیت ها به چشم می خورد. بمنظوربررسی پایداری اقتصادی – اجتماعی حوزه مورد مطالعه، در قالب نظریه ها و تجربیات موجود در مقیاس جهانی و بر اساس بررسی های انجام شده در محدوده مطالعه، عوامل و معیارهای بسیاری را می توان در پایداری بازار مطرح و مورد تجزیه و تحلیل قرار داد. که از جمله این اصول و معیارها می توان به هویت ،سر زندگی، پویایی، سازگاری، تنوع، خوانایی، دسترسی ا شاره نمود. در پایان با توجه به نتایج حاصل از بررسی ها ی آماری، تحلیلی و میدانی و اصول پایداری مطرح شده و با نگاهی به اسناد کتابخانه ای موجود در مورد نحوه فعالیت بازار سنتی در گذشته و همچنین مسائل و مشکلات امروز بازار، نتایجی مبنی بر میزان تعادل و پایداری بازار (با وجود حفظ عمده کالبد) حاصل گردید. که میتوان با استفاده از نتایج حاصله و بسط و به روز کردن علل پایداری در گذشته، گامی در جهت بقای این پایداری در بازار و به طور کل سیستم اقتصادی امروز برداشت.

کلیدواژه ها

توسعه ی پایدار، بازار سنتی، همدان، پایداری اقتصادی – اجتماعی، کالبد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.