بررسی نقوش تزیینی کاشیکاری مسجد وکیل شیراز

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین کنگره بین المللی سازه ، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU02_0947
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3677
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیه دهدشتی

دانشجوی کارشناسی ارشد،گروه معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات خوزستان، اهواز، ایران،

چکیده

هنر ایران از آغاز حیات خود تا دوران اسلامی، دگرگونیهایی بزرگ را شامل شده است. دوران اسلامی از مهمترین دوره های هنر ایران است که در آن بسیاری از هنرها تحت تاثیر آیین اسلام، دچار تحولاتی چشمگیری شده است. یکی از هنرهایی که در این دوره مورد توجه قرار گرفت، هنر کاشیکاری میباشد. که آثار زیادی در قالب تزیینات معماری در بناها برجا مانده است. در این میان، مسجد وکیل شیراز یکی از شاهکارهای معماری دوره زندیه می باشد، که از لحاظ تزیینات و نقوش کاشیکاری مورد بررسی و مطالعه قرار گرفته است. این مقاله، نمونه های کاشیکاری موجود که در برهه زمانی خود اجرا شده اند را شناسایی کرده و با استفاده از روش تحلیلی توصیفی و انجام تحقیقات کتابخانه ای و میدانی در عرصه آرایه های معماری به بررسی آنها پرداخته است.

کلیدواژه ها

تزیینات، کاشیکاری، مسجد وکیل، مسجد جامع عتیق شیراز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.