عناصر هویت ساز در تزیینات معماری خانه های سنتی ایران
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: دومین کنگره بین المللی سازه ، معماری و توسعه شهری
- کد COI اختصاصی: ICSAU02_0939
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1466
نویسندگان
کارشناسی ارشد معماری
دانشجوی دکتری برنامه ریزی شهری
چکیده
یافتن مکانی برای سکونت و احساس آسایش در آن یکی از اساسی ترین و مهمترین نیازهای بشر در طول تاریخ بوده است خانه به عنوان عنصری که تامین کننده این نیاز است دارای اهمیت خاصی می باشد با نگاهی به معماری سنتی ایران نیز نقش و جایگاه ویژه خانه به عنوان عنصری مهم در معماری آشکار می شود در طراحی خانه های سنتی ایران از الگوهایی استفاده شده است که این الگوها متاثر از عوامل متعددی از جمله اقلیم ، فرهنگ و ... می باشد یکی از عوامل مذکور ، فرهنگ فردی و جمعی مردمانی است که در این خانه ها و جامعه می زیسته اند. چیدمان و سلسله مراتب فضایی، معماری داخلی و استفاده از تزیینات متناسب با فرهنگ و هویت ایرانی در خانه های سنتی ایران این خانه ها را از خانه های معاصر که کارکرد آن تنها به ایجاد سرپناه محدود می شود متمایز می سازد سبک معماری داخلی و عناصر تزئینی یکی از عوامل هویت بخش به معماری ایران بوده است این عناصر که دارای تکنیک ها و شیوه های ساخت و اجرای گوناگون بوده اند متاثر از اقلیم و فرهنگ هر منطقه ای دارای ویژگی های گوناگونی هستند انواع عناصر تزئینی از قبیل اجرکاری، گچبری، کاشی کاری، آینه کاری و ... از نمونه هایی هستند که به وفور در خانه های سنتی ایرانی یافت می شوندو به فراخور اقلیم برخی از این عناصر تزئینی در بدنه های خارجی بنا و برخی دیگر که در مقابل عوامل اقلیمی کم مقاومت تر می باشند در فضاهای داخلی مورد استفاده قرار می گرفتند این نوشتار قصد دارد که به مروز ویژگی های معماری داخلی و تزئینات خانه های سنتی ایران که در معماری معاصر ما به فراموشی سپرده شده اند بپردازد.کلیدواژه ها
خانه سنتی، فرهنگ، عناصر تزئینی، معماری داخلی، هویتمقالات مرتبط جدید
- راهکارهای طراحی مسیر میدان امام حسین (ع) تا خیابان سبلان با رویکرد پیاده محوری
- واکاوی فضایی زیست پذیری شهری با رویکرد توسعه پایدار (مورد مطالعه: شهر رشت)
- تلاقی برنامه ریزی شهری و ورزش همگانی: تحلیل نظری و رویکردهای نوین
- پیوند مکان سوم و خلاقیت در طراحی فضاهای شهری
- تاثیر تنش های زیستی و غیر زیستی بر درختان شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.