بررسی تاثیرات ضابطه 60 درصد ساخت بر همخوانی ساختمان با الگوهای معماری پایدار
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: دومین کنگره بین المللی سازه ، معماری و توسعه شهری
- کد COI اختصاصی: ICSAU02_0932
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1051
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد معماری دانشگاه هنر اصفهان
دکتری تخصصی مرمت عضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان
چکیده
خانه به عنوان سکونت انسان یکی از تاثیر گذارترین مکان ها در شکل گیری روابط انسان با طبیعت و فرهنگ خود است . در جریان توسعه شهرهای امروزی انسان معاصر به تدریج از طبیعت دور گشته و خانه به متناسب با فرهنگ ، اجتماع و محیط شهری نیست ورود اتومبیل به سطح شهر ، رشد جمعیت و به دمبال آن افزایش میزان تراکم و نیاز به مسکن در ایران موجب شده تا ضوابطی در طراحی مسکن از جمله ضابطه سطح اشغال (60% ساخت) شکل گیرد این ضابطه از زمان شکل گیری تاکنون تاثیراتی را در طراحی مسکن و سطح شهر گذاشته است شناخت این تاثیرات در به کار گیری بهتر این ضابطه و برطرف شدن نقاط ضعف آن نقش بسزایی دارد در این راستا پژوهش هایی در رابطه با تاثیرات این ضابطه بر معماری پایدار ، شکل ، نمای شهر و تاثیرات حاصل بر رفتارهای اجتماعی گردیده است در این پژوهش به بررسی جزئی تر این موضوع تاثیرات این ضابطه بر معماری مسکونی ایران مورد تحلیل قرار خواهد گرفت در این راه ابتدا به تعریف این ضابطه ئ تاریخچه پیدایش آن پرداخته می شود سپس با بیان اصول طراحی فضاهای باز و بسته مسکونی مشکلات حاصل از این ضابطه توضیح داده خواهد شد . نتایج نشان می دهد که عدم توجه به اقلیم های مختلف و هویت مسکن تاثیرات مخربی را بر سیمای شهری گذاشته است که از منظر هویتی و اثرات مخرب زیست محیطی قابل بحث و بررسی اند.کلیدواژه ها
معماری مسکونی ، تاثیر ضابطه ها بر معماری پایدار، معماری مدرن، ضابطه سطح اشغال، فضاهای باز مسکونیمقالات مرتبط جدید
- نقش تعامل شهروندان با شهرداری جهت توسعه و آبادانی شهرهای تازه تاسیس
- امکانسنجی پیاده سازی فناوریهای نوین و پایدار برای بهبود مدیریت هوشمند شهری
- طراحی مناطق بهینه باغات خانواده شهر شیراز با استفاده از سیستم اطلاعات مکانی و روش تحلیل سلسله مراتبی
- نگاهی به روش های طراحی معماری از دیدگاه جفری برادبنت
- تاثیر فناوریهای نوظهور ساختوساز بر بافت شهر ی: یکپارچگ ی، چالش ها و فرصت ها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.