زیبایی شناسی در معماری پایدار و تاثیر آن بر فن آوری نوین ساختمان

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین کنگره بین المللی سازه ، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU02_0825
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1000
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیر پورحسن

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری

چکیده

این مقاله با نگرش و بررسی زیبایی شناسی در معماری پایدار و همچنین تاثیر آن بر فناوری های نوین معماری ساختمان است در دراز مدت طراحی پایدار یک گزینه نیست یک اجبار است زیرا ما به نابود کردن منابع ، آب و خاکمان پرداخته ایم زمین را آلوده ساخته ایم و آینده و نتایج فاجعه آمیز این روند را نادیده گرفته ایم. زیبا شناسی به انسان حس تشخیص زیبایی ها و امکان لذت بردن از انها را ارزانی می دارد زیبایی آثار معماری از نظر پاک و خالص بودن ، ظرافت و تناسب خطوط و .. قرینه خطوط و تعادل فواست و رعایت آیین و اصول زیبایی شناسی قاعده مسلم آنست. لوکوبوزیه در سال 1923 میلادی زیبایی شناختی و زیبا شناختی هندسی را قیاس کرده و معتقد است زیبای شناختی مهندسی در اصول اولیه یکی هستند یکی متعاقب دیگری آمده است اما یکی در نهایت شکوفایی و دیگری وا پسگرایی شرم آور مهندسی به تبعیت از قانون صرفه جویی و با هدایت محاسبات مارا به سوی هستی سوق داده و به هماهنگی دست می یابد ولی معماری در بازی با اشکال نظمی را به وجود می آورد که زاییده ذهن اوست (گروتر، 1390، 104) و آثار معماری بر خلاف آثار سایر هنرهای زیبا خیلی بندرت و هدف صرفا زیباشناسی دارند انها تابع شرایط دیگری هستند که از مقوله هنر به کلی خارج و ناظر به فایده عملی هستند. اصول زیبایی شناسی به اضافه جنبه های ساختاری به ساختن یک ساختمان موفق کمک می کند معماری هم فرایند و هم محصول برنامه ریزی طراحی و ساخت و ساز است آثار معماری در قالب موضوعات ساختمان، اغلب به عنوان نمادهای فرهنگی و سیاسی و به عنوان آثار هنری درک می شوند روش پژوهش از نوع توصیفی - تحلیلی و روش جمع آوری اطلاعات از نوع کتابخانه ای می باشد به دلیل نقشی که استفاده از تکنولوژی می تواند در آسایش انسان داشته باشد شناساندن و معرفی فناوری های نو و مرتبط با ساخت و ساز می تواند گام مهمی در مسیر پیشرفت و توسعه بردارد . برای ایجاد یک تحول تکنولوژیکی در بخش ساختمان و معماری لازم است مراحل و ابعاد مختلف بخش ساختمان چه از نظر زیبایی و چه از نظر پایداری به دقت مورد بررسی قرار گیرد. از این رو در این پژوهش تاثیر زیبایی در مساکن ایران و تکنولوژی های جدید ساختمانی که می تواند با شرایط اجتماعی و اقتصادی کشور همخوانی داشته باشد ذکر شده است در این راستا باید روش های جدیدی در بحث ساخت و ساز کشور اتخاذ کرد که بتوان به اهداف پیش رو رسید که یکی از این روش ها قطعا بهره گیری از فناوری های نو در ساخت و ساز است روشی که در ان اصول زیباشناسی مورد استفاده قرار می گیرد و در ایران با توجه به نیاز فزاینده کشور به مسکن از این نوع تکنولوژی بهره گرفته می شود.

کلیدواژه ها

زیبایی شناسی ، معماری پایدار، فناوری های نوین، معماری مسکن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.