بازخوانی نقش عناصر سنتی موثر در ایجاد معماری پایدار (شهر تاریخی دهدشت)

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین کنگره بین المللی سازه ، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU02_0810
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 580
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پیمان بهرامی دوست

کارشناس ارشد مهندسی معماری دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی تهران

علی صادقی حبیب آباد

کارشناس ارشد مهندسی معماری دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی تهران ،

چکیده

کاربرد مفاهیم پایداری در معماری مبحثی تازه را با نام معماری پایدار، معماری بوم شناسی، معماری سبز و معماری زیست محیط باز کرده است که همگی این ها دارای مفهوم یکسانی هستند و بر معماری سازگار با محیط زیست دلالت دارند عدم توجه به بنیادهای پایداری معماری سنتی ایران و عوامل گوناگون موثر برآن پیکری فرسوده و ناپایدار از بافت شهری به جا گزارده است در این جهان معماران نیز همسو با سایر دانشمندان در پی یافتن راهکارهایی جدید برای تامین زندگی مطلوب انسان بوده اند که این وظیفه بس حساس در این خصوص بر عهده معماران می باشد با توجه به نظریات و ایده های مختلف نظریه پردازان در مورد معماری پایدار به طور کلی مباحثی مطرح می شوند که در مفهوم این معماری ایجاد ضرورت می کند: 1- طراحی بر ای انسان 2- صرفه جویی در منابع 3- مواد و منابع تجدید پذیر و قابل برگشت به چرخه زندگی. مقاله حاضر در نظر دارد با بررسی عوامل موثر در این زمینه راهکارهای موثر برای نزدیک شدن به معماری پایدار را ارائه دهد از این رو با بررسی منابع و مطالعات کتابخانه ای و تجزیه نمونه بارز شهر قدیم دهدشت یکی از شهرستان های استان کهگیلویه و بویر احمد که به عنوان نمونه معماری سنتی و قدیم ایران می تواند الگویی مناسب از لحاظ تکنیک های به کار رفته در معماری شهر باشد در پایان راهکارهایی جهت همسو شدن با معماری پایدار ارائه می کند.

کلیدواژه ها

معماری پایدار، عناصر ، معماری سنتی، الگوها، دهدشت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.