فضای نشیمن عامل موثردر ارتقاء حس تعلق به مسکن
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: دومین کنگره بین المللی سازه ، معماری و توسعه شهری
- کد COI اختصاصی: ICSAU02_0769
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 752
نویسندگان
مربی، عضو هیات علمی دانشگاه هنر اسلامی تبریز، تبریز
چکیده
گسترش روز افزون شهرها، افزایش جمعیت نیاز به ساخت مسکن را برای سکنی دادن به بخش عظیمی از جامعه متقاضی به امری بدیهی و مهم تبدیل نموده است، این امر به تبع تبعاتی همچون کوچک شدن متراژ فضاهای مسکونی را نیز به دنبال داشته چنین تقلیلی بر متراژ فضاهای مسکونی اولین و مهم ترین تاثیر را بر فضاهای جمعی منز ، فضاهایی که در دوران نه چندان دور (معمداری سنتی) جز شاخصه های هر مسکنی بوده اند- بخصوص فضای نشیمن- گذارده است بگونه ای که در بسیاری از مواقع شاهد تغییر نقش و یا از بین رفتن، این فضا در مسکن میباشیم، که تبعاتی را نیز به دنبا داشته و خواهد داشت. این فضا نقش اساسی در شکل گیری مراودات و تعاملات مابین اعضای خانواده برعهده داشته به گونه ای که وجود آن در بسیاری از موارد به صورت مستقیم و برخی موارد به صورت غیر مستقیم تاثیر مهمی را در کاهش و یا افزایش حس تعلق به مسکن ایجاد می نماید. که در نوع خود قابل تامل می باشد، تحقیق حاضر سعی دارد با بررسی نظریات مهم بخصوص نظریه کانتر در حوزه مکان بخصوص حس مکان و حس تعلق به مکان به بررسی رابطه مابین فضای جمعی در مسکن و ارتقاء حس مکان و حس تعلق به مسکن بپردازد، و این سوال را مطرح نماید که آیا اساساً وجود فضای جمعی در مسکن حداقل امروزی با ارتقا حس تعلق به مسکن و حس مکان در مسکن و در مقیاسی بالاتر به حس تعلق به خانواده رابطه دارد در راستای پاسخدهی به سوال های این پژوهش از روش تحقیق توصیفی و ابزارهای کتابخانه ای استفاده شده است. و در پایان مشخص شده که وجود چنین فضاهایی موجب بالا رفتن تعاملات بین اعضای خانواده و به تبع بالا رفتن حس تعلق به مکان (مسکن) می گردد.کلیدواژه ها
حس مکان،تعلق مکان، مسکن، فضای جمعی، نشیمنمقالات مرتبط جدید
- بررسی راهکارهای مقاومسازی سازه های شهری در برابر زلزله و فرونشست زمین
- راهکارهای نوین برای کاهش هزینههای اجرایی و افزایش کارایی در شهرداری ها
- مدیریت و بهروزرسانی بانک های اطلاعات مکانی شهری با GIS در شهرداریها
- پایش سلامت پلها و سازه های شهری با سنسورهای IoT
- کاربرد زنجیره ارزش مکانی در شناسایی و اولویت بندی فرصت های سرمایه گذاری شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.