بررسی آسیب های لرزه ای متداول پلهای بتن آرمه و ارائه شیوه هایی جهت بهبود مودهای تغییر شکل آنها با استفاده از تحلیل بردارهای ویژه
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 635
فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ICSAU02_0729
تاریخ نمایه سازی: 16 خرداد 1394
چکیده مقاله:
پلها یکی از مهمترین انواع شریانهای حیاتی می باشند که تا سالهای اخیر به علت عدم وجود آیین نامه های لرزه ای، طراحی لرزه ای آنها یا صورت نمی گرفت و یا بصورت سلیقه ای عمل می شد و به همین علت در هنگام وقوع زلزله ها آسیب های فراوانی در آنها بوجود می آمد. در این مقاله آسیب پذیری لرزه ای پلهای بتن آرمه از جمله از نظر شرایط ساختگاه، فروریزی عرشه، علل ضعف های لرزه ای ستونها و اتصالات تیر پایه های قابی شکل، نامنظمی پلها و پلهای مورب مورد بررسی قرار می گیرد. با توجه به پیشنهادات راهنمای بهسازی لرزه ای پلها مبنی بر استفاده از تجهیزات مستهلک کننده انرژی در سازه ها به منظور بهبود رفتار لرزه ای آنها در این مقاله بعد از بررسی آسیب پذیری لرزه ای پلهای بتن آرمه به بررسی و قیاس حالات بهره گیری از دستگاههای تکیه گاهی هسته سربی در حد فاصل بین عرشه با سرستون و کوله ها( مدل جداسازی شده) نسبت به اتصال صلب این مکان ها( مدل یکپارچه) پرداخته شد که نتایج نشان می دهد عمل جداسازی سبب کاهش سختی سازه و افزایش پریود آن تا حدود 10 برابر می شود، با بررسی مودهای تغییر شکل سازه مشخص است که تقریبا تمام انرژی زلزله در مودهای اول و دوم سازه جداسازی شده که مودهای غالب جهت های افقی هستند می باشد که در آن سازه تغییر شکل ندارد و تنها عرشه بر روی تجهیزات مذکور می لغزد، اما در مدل یکپارچه مودهای سوم و دهم مودهای غالب جهت افقی هستند که تغییر شکل های شدید عرشه توام با تغییر شکل های ستونها را در پی دارد. استفاده از این تجهیزات از اعوجاج های پیچیده پل تا حد زیادی نسبت به مدلیکپارچه جلوگیری می کند و سبب می شود عرشه تحت اثر زلزله بر روی تجهیزات مذکور بلغزد و با این رفتار موجب جذب و استهلاک بالای انرژی و همچنین بهبودی مودهای تغییر شکل می شود و همچنین از خرابی های لرزه ای پل در محل اتصال عرشه به تکیه گاههایش جلوگیری می شود. در این مطالعه موردی عمل جداسازی سبب کاهش پاسخ لرزه- ای سازه نسبت به سازه یکپارچه می شود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
سامان منصوری
کارشناس ارشد مهندسی عمران- سازه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول
امین نظری
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران- سازه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول.
مهدی میرزایی امرایی
دانشجوی کارشناسی مهندسی عمران- عمران، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شوشتر.
ساسان منصوری
دانشجوی کارشناسی مهندسی تکنولوژی عمران- عمران، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :