بررسی دیدگاه آیین نامه های مختلف از نظر اعمال مولفه قائم زلزله در برآورد پاسخ لرزه ای سازه ها با مطالعات موردی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین کنگره بین المللی سازه ، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU02_0663
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 783
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سامان منصوری

کارشناسی ارشد مهندسی عمران- سازه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول

ساسان منصوری

دانشجوی کارشناسی تکنولوژی مهندسی عمران- عمران، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول.

فرزاد قنبری

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران- سازه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمین.

چکیده

با بررسی خرابی های لرزه ای سازه ها به سهولت قابل مشاهده است که اکثر آنها عملکرد مطلوبی در برابر زلزله های گذشته نداشته اند که از جمله دلایل مهم آن می تواند ضعف های آیین نامه ها در طراحی سازه ها باشند. با پیشرفت علوم مهندسی زلزله و دستگاههای زلزله نگار مشخص شد تعداد کثیری از زلزله ها و بویژه زلزله های نزدیک گسل دارای مولفه قائم شتاب قابل ملاحظه بوده اند. در این مطالعه نادیده گرفتن یا نپرداختن بصورت ویژه به اثرات مولفه قائم شتاب جنبش زمین در آیین نامه های مختلف مورد بررسی قرار گرفته شده است و در مطالعات موردی به بررسی اثرات آن بر پاسخ لرزه ای سازه ها پرداخته شده است که از جمله آن به بررسی و قیاس اثرات وجود و عدم وجود مولفه قائم زلزله بر پاسخ لرزه ای پل های منظم و نامنظم و یک ساختمان بلند مرتبه منظم با استفاده از تحلیل تاریخچه زمانی غیر خطی پرداخته شده است، نتایج پژوهش نشان می دهند در نظر گرفتن اثر مولفه قائم زلزله نسبت به عدم اعمال آن می تواند پاسخ لرزه ای سازه ها را در امتداد قائم زمین( نیروی محوری قائم) تا چندین برابر افزایش دهدکه نادیده گرفتن آن علاوه بر اینکه آثار مهلکی بر سازه ها دارد به نوعی طراحی سازه در برابر شرایط غیر واقعی طبیعت محسوب می شود، ولی وجود یا عدم وجود اثر مولفه قائم زلزله تاثیر قابل ملاحظه ای بر پاسخ جهت های افقی( نیروهای برشی) سازه های مورد مطالعه ندارد. همچنین نشان داده شد علاوه بر ضروری بودن اعمال آثار مولفه قائم شتاب جنبش زمین در برآورد پاسخ لرزه ای جهت طراحی سازه ها، انتخاب ترکیب بارگذاری لرزه ای نیز بسته به کارایی سازه از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

کلیدواژه ها

پلهای منظم و نامنظم، ساختمان بلند مرتبه، مولفه قائم زلزله، پاسخ سازه، تحلیل دینامیکی غیر خطی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.