ارزیابی تاثیر نوع خاک در همبستگی بین شاخص خسارت با پارامترهای زلزله

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین کنگره بین المللی سازه ، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU02_0614
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 901
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

موسی مظلوم

استادیار گروه عمران دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی تهران

مسعود شاه ویسی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی زلزله دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی تهران

سید حسن جعفری

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی زلزله دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی تهران

چکیده

در این مقاله تلاش شده است تا با بررسی مهمترین مشخصه های حرکت نیرومند زمین به بررسی شاخص خسارت و آسیب پذیری قاب های بتن مسلح متوسط با استفاده از تحلیل تاریخچه زمانی توسط IDARC پرداخته شود و روابطی میان همبستگی شاخ خسارت و پارامترهای مختلف زلزله ها در خاک نوع یک و دو با توجه به استاندارد 2800 ارائه گردد. به منظور انجام تحلیل ، قاب های بتن مسلح سه، پنج، و هفت طبقه بر اساس آیین نامه بتن ایران در ساختگاه های با خاک نوع یک و دو طراحی و با استفاده از زلزله های مورد نظر، آنالیز دینامیکی تاریخچه زمانی غیر خطی بر روی آنها صورت گرفته است سپس با استفاده از نتایج بدست آمده نمودار اندیس خسارت کل سازه بر حسب پارامترهای مختلف زلزله رسم و میزان همبستگی این مشخصه ها بدست آمده است نمودار خسارت بر حسب هر کدام از پارامترهای ذکر شده در 6 حالت متفاوت شامل خاک نوع یک- موج عرضی، خاک نوع یک - موج طولی ، خاک نوع دو - موج عرضی ، خاک نوع دو - موج طولی، خاک نوع یک و خاک نوع دو مورد توجه قرار گرفته و ضرایب همبستگی مورد محاسبه قرار گرفته است. بر اساس نتایج بدست آمده ماکزیمم سرعت زمین ، شدت سرعت طیفی و شدت اریاس همبستگی بالایی با پارامترهای زلزله در دو نوع خاک نوع یک و دو بر اساس استاندارد 2800 دارند.

کلیدواژه ها

شاخص خسارت، قاب بتن آرمه، همبستگی ، پارامتر زلزله

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.