بررسی میزان افزایش بار بحرانی کمانش ستون های فولادی قوطی شکل توخالی تقویت شده با کامپوزیت های مسلح شده به الیاف کربن (CFRP)
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: دومین کنگره بین المللی سازه ، معماری و توسعه شهری
- کد COI اختصاصی: ICSAU02_0563
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 991
نویسندگان
دانشجوی دکتری سازه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران، گروه مهندسی عمران ، تهران ، ایران
استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران، گروه مهندسی عمران ، تهران ، ایران
دانشیار دانشگاه شهید باهنر، گروه مهندسی عمران ، کرمان ، ایران
استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان، گروه مهندسی عمران ، زاهدان ، ایران
چکیده
در سالهای اخیر از کامپوزیت های مسلح شده با الیاف کربن ( CFRP )در تقویت و مقاوم سازی سازه ها ی فولادی استفاده می گردد. بیشتر تحقیقات انجام شده در سازه های فولادی بر روی تیرها بوده و تحقیقات کمتری بر روی ستون ها صورت گرفته است. بدلیل اهمیت بالای ستون ها در سازه ها و ازآنجایی که یکی از مهمترین عوامل در خرابی ستون ها، ناپایداری کمانشی آنهاست، که باعث تغییر شکلهای بزرگ درعضو و خرابی آن می گردد، لذا در این تحقیق به مطالعه و آنالیز ستون های فولادی قوطی شکل تقویت شده با CFRP پرداخته شده است. مقاطع تو خالی فولادی در ساخت و ساز و صنعت بطور فزاینده ای استفاده می شود. علت برتری این مقاطع افزایش نسبت مقاومت به وزن آنهاست. مدل سازی به روش اجزای محدود و به کمک نرم افزار ANSYS انجام شده است. نتایج حاصل از نرم افزار با نتایج آزمایشگاهی صحت سنجی گردید. سپس به منظور تعیین میزان افزایش بار بحرانی کمانشی ستون ها فولادی قوطی شکل، تعداد 16 نمونه ستونفولادی قوطی شکل لاغر که با CFRP تقویت شده بودند، با شرایط تکیه گاهی دو سر مفصل مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج حاصل از تحقیق نشان داد که موقعییت قرار گیری، میزان پوشش و تعداد لایه های CFRP ، در بار بحرانی کمانشی ستون موثر می باشند.کلیدواژه ها
ستون فولادی قوطی شکل تو خالی، مقاوم سازی، CFRP، بار بحرانی کمانشمقالات مرتبط جدید
- راهکارهای طراحی مسیر میدان امام حسین (ع) تا خیابان سبلان با رویکرد پیاده محوری
- واکاوی فضایی زیست پذیری شهری با رویکرد توسعه پایدار (مورد مطالعه: شهر رشت)
- تلاقی برنامه ریزی شهری و ورزش همگانی: تحلیل نظری و رویکردهای نوین
- پیوند مکان سوم و خلاقیت در طراحی فضاهای شهری
- تاثیر تنش های زیستی و غیر زیستی بر درختان شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.