مقایسه شکل پذیری و سختی دیوار برشی فولادی با دیوار برشی فولادی مرکب

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین کنگره بین المللی سازه ، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU02_0505
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1178
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی اسفندیاری

کارشناس ارشد مهندسی عمران - سازه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات فارس

لیلا شهریاری

دکتری مهندسی عمران - سازه، عضو هیئت علمی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات فارس

سید مهدی دهقان بنارکی

دکتری مهندسی عمران - سازه، دانشگاه صنعتی شیراز

چکیده

دیوار برشی فولادی و مرکب بخصوص در سه دهه اخیر مطرح شده و مورد توجه قرار گرفته و به سرعت در حال گسترش می باشد. دیوارهای برشی فولادی مرکب که از یک لایه ورق فولادی نازک به همراه پوششی از بتن آرمه در یک و یا دو طرف ورق فولادی ساخته می شود، نسل سوم دیوارهای برشی مقاوم در برابر بارهای جانبی محسوب شده که علاوه بر افزایش مقاومت، شکل پذیری و جذب انرژی، بسیار اقتصادی و مقرون به صرفه بوده و در ساخت ساختمان های بلندمرتبه ، مقاوم سازی ابنیه و نیز مخازن مورد استفاده قرار می گیرد. در این مقاله سعی شده است تا رفتار لرز ه ای دیوار برشی فولادی و مرکب مورد بررسی قرار گیرد. بدین منظور چندین مدل دیوار برشی فولادی و مرکب از یک الی پنج طبقه توسط نر م افزار Abaqus ساخته و تحلیل گردید. نتایج نشان می دهد دیوار برشی فولادی مرکب قابلیت بیشتری در جذب انرژی، گسترش تنش های ایجاد شده به نقاط مختلف صفحه فولادی و شکل پذیری نسبت به دیوار برشی فولادی دارد. حلقه های منحنی هیسترزیس دیوار برشی فولادی مرکب منظم تر و پایدارتر از دیوار برشی فولادی می باشد. با افزایش تعداد طبقات، مقاومت و سختی اولیه به دلیل افزایش تغییر مکان جانبی، کاهش یافته ولی میزان جذب انرژی و شکل پذیری افزایش می یابد. مقدار نیروی تحمل شده در مدل های دیوار برشی فولادی مرکب نسبت به دیوار برشیفولادی افزایش می یابد.

کلیدواژه ها

دیوار برشی فولادی، دیوار برشی فولادی مرکب، جذب انرژی، شکل پذیری، سختی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.