ارزیابی ضریب رفتار قابهای مهاربندی شده واگرای هشتی شکل با رفتار برشی تیر پیوند تحت الگوی بارگذاری مثلثی
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: دومین کنگره بین المللی سازه ، معماری و توسعه شهری
- کد COI اختصاصی: ICSAU02_0501
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 548
نویسندگان
کارشناس ارشد عمران سازه، مدرس دانشگاه جامع علمی کاربردی دورود
استادیار گروه سازه، دانشکده فنی مهندسی، دانشگاه لرستان
کارشناس ارشد مدیریت ساخت, دانشگاه علوم و تحقیقات بروجرد
چکیده
تیر رابط یکی از مهمترین پارامترهای تاثیر گذار در رفتار مناسب مهاربندهای واگرا میباشد,همچنین الگوی توزیع بار جانبی در واقع نمایانگر توزیع نیروهای اینرسی جانبی اعمال شده ناشی از زلزله به سازه است. نیروهای اینرسی ناشی از زلزله با تغییرات زمان و همچنین خصوصیات دینامیکی ساختمان دچار تغییر میشوند. اما در تحلیل استاتیکی غیر خطی به منظور اجتناب از پیچیده شدن این روش، نیروها در طول تحلیل ثابت در نظر گرفته میشوند. از این رو آیین نامه های تحلیل و طراحی ساختمان برای کم کردن اثر این ساده سازی غیر واقعی الگوهای مختلفی برای بار جانبی پیشنهاد کردهاند. تحلیل پوش آور از جمله روشهای تحلیل استاتیکی غیرخطی می باشد که برای بدست آوردن منحنی ظرفیت سازه استفاده میشود. از عوامل موثر در تعیین منحنی ظرفیت سازه، نحوه توزیع بار جانبی میباشد. در این مقاله به برررسی الگوی بارگذاری جانبی مثلثی در سازه های با مهاربندی برون محور هشتی شکل با رفتار برشی تیر پیوند که قبلا به صورت سه بعدی تحت تحلیل استاتیکی خطی قرار گرفته ویکی از قابهای سازه های سه بعدی بعنوان نمونه در نرم افزار SAP2000 مورد تحلیل قرارگرفته،میپردازیم. بدین منظور در چندین قاب با مهاربند برون محور(با تعداد طبقات 3، 5، 7، 10 و 15) با طول تیر پیوند کم، تحلیل پوش آور انجام شده ومقادیر اضافه مقاومت، شکل پذیری و ضریب رفتار را بدست آورده و نتایج را با تحلیل دینامیکی غیر خطی تاریخچه زمانی مقایسه مینماییم.همچنین تاثیر بسیاری از پارامترهای موثربر ضریب رفتار ازجمله:تعداد دهانه قابها، نوع مقاطع ایرانی و امریکایی برای تیرها وستونها، مقاطع ناودانی دوبل، قوطی برای مهاربندها مورد بررسی قرارخواهد گرفت.کلیدواژه ها
تیر پیوند ،ضریب رفتار،تحلیل استاتیکی غیرخطی، الگوی توزیع بارمثلثی، مهاربند برون محورمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.